COSTUME DE BAIE ICONICE

Vara este pe punctul de a ne părăsi, nopţile petrecute la malul mării încep să devină o amintire frumoasă şi ne apropiem cu paşi repezi de momentul în care va trebui să renunţăm la hainele sumare îmbibate cu nisip şi să ne focusăm pe shoppingul pe care venirea lui septembrie ni-l cere. 
Tocmai de aceea, pentru a prelungi măcar simbolic vara, ne vom îndrepta atenţia către costumele de baie şi le vom trece în revistă pe cele mai consacrate dintre acestea, şi anume cele purtate de celebrităţile internaţionale care au reusit să construiască acel beach look ideal.

În fruntea acestui aşa-zis clasament a fost şi va rămâne, din perspectiva noastră, Marylin Monroe şi slipul său cu talie înaltă, sub care nu se ascundea un abdomen perfect, ci un corp ce se caracteriza prin unele imperfecţiuni, aţât de apreciate la momentul respectiv. Chiar şi după această lungă perioadă de timp, fotografia continuă să ne inspire şi să ne îndemne să promovăm o femeie căreia societatea nu îi impune standarde de frumuseţe.
Îndrăgim volanele şi am demonstrat asta cu fiecare rochie sau cămaşă purtată de-a lungul ultimului an şi s-ar părea, chiar, că aceasta este perioada lor de glorie, însă nici în anii ’60 nu puteam spune altceva decât „It’s a must” când venea vorba despre ele. Afirmaţioa noastră este susţinută sus şi tare de apariţia lipsită de defecte a frumoasei Sally Field care emana bucurie prin toate volanele costumului său de baie de culoarea galbenă.Fiecare dintre noi a urmărit măcar un film din seria James Bond. Dând timpul înapoi către primul, realizat în 1962, ne împoticnim de senzualitatea Ursulei Andress care, purtând un costum de baie alb, al cărui slip avea ataşată o curea, un element nou pentru o astfel de îmbrăcăminte de plajă, ne-a furat un loc în topul apariţiilor de acest tip. Dacă am putea alege un aer de eleganţă cu care să ne accesorizăm fiecare ţinută, cu siguranţă ne-am concentra numai pe cel sugerat de acea Elizabeth Taylor, aşezată la malul mării, într-un costum de baie întreg, care a reuşit, chiar şi atât de îmbrăcată, am considera noi, în zilele noastre, să cucerească absolut orice privire îi întâlnea formele.
Dacă astăzi ni se pare firesc şi, de ce nu, banal, achiziţionarea unui costum de baie compus din două piese, în perioada în care Brigitte Bardot avea doar 18 ani lucrurile nu stăteau în acest fel, căci piesele vestimentare de acest tip puteau fi catalogate uşor riscante. Frumoasa actriţă a îndrăznit să poarte ceea ce a rămas ca fiind un costum de baie iconic, cu un print floral ce îndeamnă la libertate şi liberă exprimare.Autor articol: Cristina Belciu

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos