CULORILE INTERNAŢIONALE ALE VERII 2017

Se spune adesea că, pentru a arăta bine, nu trebuie să porţi ceea ce tendinţele sugerează, ci numai ceea ce te prinde şi te face să te simţi cu adevărat frumoasă. Însă, această regulă nu o vom lua în considerare decât pe jumătate, căci pasiunea pentru modă nu ne lasă să aruncăm la gunoi ce spun specialişii şi editorialele din reviste, nu-i aşa?

Până şi persoanele cele mai puţin preocupate de îmbrăcăminte şi bun gust iau în seamă, deşi nu recunosc, nuanţele pe care trebuie să le îmbrăţişeze într-un anumit sezon. Fie că este vorba de lacul de unghii, fardul de ochi sau rochia cu care mergi la cumpărături, se va întâmpla, cu siguranţă, ca acestea să se încadreze în categoria culorilor anotimpului în care ne aflăm.


De obicei, vara ne îndreptăm către culori desprinse din grădinile înflorite ale parcului Keukenhof din Olanda sau din plajele scăldate în soare ale insulelor pe care ai visat mereu să le vizitezi. Căutăm îmbrăcăminte vaporoasă, însă întotdeauna cu o coloristică ce îţi inspiră vacanţe lungi şi vesele.
Ne pare rău dacă te-am dus cu gândul departe, însă spre asemenea destinaţii ne-a făcut imaginaţia să zboare Insitutul Pantone Color după ce a făcut public topul culorilor de care ne vom bucura vara aceasta.

Ţi-am vorbit despre plajă, aşa că în preferinţele anotimpului, în materie de culoare, va sta albastrul niagara, ce pare a fi rupt din valuri, asemeni denimului, care este, totodată, de mare actualitate în acest sezon. Nu plecăm de pe malul mării, căci soarele care ne alintă cu razele sale, se pare că se mută şi pe piesele noastre vestimentare. Da, galbenul este, din nou, în topul favoritelor, chiar dacă este o culoare complicată şi ne dă bătăi de cap. Tot ceea ce trebuie să facem este să identificăm nuanţa potrivită tipului nostru de ten şi apoi nu ne rămâne decât să facem concurenţă limonadelor cu care ne răcorim. Credeai că doar o nuanţă de albastru ne însoţeşte în vacanţă? Nu îmi amintesc să se fi întâmplat acest lucru în vreun sezon cald, aşa că păstrăm regula şi adăugăm în wish-list rochii în cea mai energică nuanţă: lapis blue. Nuanţa de mai sus nu este nici pe departe cea mai îndrăzneaţă, căci o alta beneficiază de acest titlu. Cu siguranţă mintea îţi zboară către roşu, însă surpriza vine prin amestecul cu portocaliu ce face ca rezultatul să fie vibrant şi greu de îndepărtat de pe retină: nuanţa flame. Cred că acum vei şti ce ai de făcut dacă vrei să nu treci neobservată vara aceasta. Dacă vrei să arăţi fresh şi plină de viaţă, avem pentru tine cea mai bună sugestie, şi anume culoarea anului: greenery sau, pe înţelesul tuturor, verde crud. Se potriveşte, în mod deosbit, persoanelor cu un subton cald al pielii, însă în combinaţia potrivită, poate fi purtat de oricine. Partea bună este că poate fi mixat cu atât de multe alte culori, încât nu te vei plictisi de el.
SURSĂ FOTOGRAFII:
https://www.pinterest.com

Autor: Cristina Belciu

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos