TOT15
TOT15

Cum intretinem un blug

Din Franţa secolului al XVI-lea şi până în toate colţurile lumii de astăzi, blugul, căci despre el este vorba, a fost reprezentat în diverse moduri şi transpus în tot atâtea piese vestimentare.

Nu istoria sa vastă este cea care ne-a atras atenţia, ci rezistenţa,  durata îndelungată pe care purtarea blugului o oferă, dar, mai ales, versatilitatea de care a dat dovadă de-a lungul timpului, sunt doar o parte din factorii care ne-au determinat să iubim atât de mult denimul.

Şi pentru că suntem în plină renaştere a blugului, outfit-urile “ALL DENIM” sunt extrem de cool şi actuale, însă, pentru a te bucura de ele pe termen lung, îţi propunem câteva reguli de “bună purtare” la întâlnirea cu acest material atât de popular. Ai observat că blugii tăi nu mai sunt la fel după câteva spălări? Sigur ai trecut şi tu prin această situaţie, exclamându-ţi “parcă aveau altă culoare când i-am cumpărat!”. Ei bine, acest lucru ţi se va întâmpla în continuare dacă nu vei ţine cont de temperatura scăzută obligatorie cu care pantalonii tăi preferaţi trebuie spălaţi. Deşi mulţi recomandă spălatul manual în ceea ce priveşte acest material, odată întoarse pe dos, piesele tale din blug vor supravieţui unui ciclu de spălare delicat şi la maşină.


Poate ţi se va părea absurd, însă încurajăm înlăturarea unor pete mici fără ca aceştia să treaca prin “chinul” spălării. Au apărut din ce în ce mai multe soluţii de îndepărtare a urmelor nedorite, aşa că merită şi piesele tale din denim o şansă la o “viaţă” mai lungă.

Aşa cum tu ai nevoie de cât mai mult spaţiu pentru a te simţi în largul tău, şi faimosul nostru material trebuie să respire pentru a-şi păstra rezistenţa si aspectul plăcut, exact ca în cazul tău. Nu, asta nu înseamnă că nu îţi mai poţi ţine jeansii în dulap, în niciun caz, ne-ar fi imposibil să îi depozităm prin casă, mai ales că am stabilit deja că ne plac mult şi îi deţinem într-un număr considerabil. Soluţia este alta: aşezarea lor atentă pe umeraş, fără a-i pune unii peste alţii, sau pe rafturi dacă ai suficient loc pentru a nu-i ţine stranşi unii printre alţii.

 

    Şi dacă totuşi te saturi de perechea de blugi  pe care îi considerai atât de potriviţi siluetei tale, însă nici nu poţi renunţa la ei definitiv, cu toate că nu au fost păstraţi şi îngrijiţi corespunzător, îţi vom dezvălui secretul nostru: personalizarea acestora. 


Vei spune că nu ai inspiraţia necesară şi că nici abilităţile corespunzătoare, însă ai intrat pe blogul potrivit, căci îţi promitem că este mai simplu decât crezi. În primul rand, îi poţi tăia fie în partea de jos, fie lateral sau chiar la genunchi. Se găsesc în comerţ o multitudine de mărgele, perle în diverse mărimi şi nuante, dar şi pinuri cu care te poţi juca în operaţiunea “noii mei blugi”, iar dacă te consideri destul de îndrăzneaţă, îţi sugerăm să îţi achiziţionezi câteva nuanţe de vopsea pentru textile şi, cu siguranţă, vei da viată tutoror pieselor din denim pe care le deţii. Why not?


SURSĂ FOTOGRAFII:

 

F1:www.fbwc.org

F2:http://thefashiontag.com

F3:http://wheretoget.it

F4:www.donnad.it

F5:https://insiderindian.com

F6:http://honestlywtf.com

F7:http://www.instyle.com

 Autor: Cristina Belciu 

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos