Detoxifierea - ce inseamna si cum se realizeaza

Aşa cum tu simţi uneori nevoia de a lua o pauză de la muncă şi stres, aşa şi corpul tău are nevoie de purificarea care va contribui la frumuseţea minţii, pielii, interiorului tău. Ştim că dependenţele sunt greu de învins, însă procesul de detoxifiere presupune o pauză de la toate plăcerile care, de fapt, îţi provoacă neplăceri cu fiecare ţigară fumată, ceaşcă de cafea băută, cu fiecare pahar cu alcool sau chiar cu fiecare bucată de ciocolată cu care îţi răsfeţi papilele gustative şi...cam atât, căci corpul tău are de suferit serios de pe urma lor.
Pentru a elimina toxinele şi a ne regenera ţesuturile, varianta ideală o reprezintă cura cu sucuri naturale sau ceaiuri de plante într-un interval de 3-5 zile cărora să le adăugăm multă odihnă şi relaxare. Pe lângă acestea, este bine să cunoaştem alimentele care detoxifiază şi care pot apărea, însă într-un număr redus, pe timpul dietei tale: nucile şi seminţele, cereale precum meiul sau quinoa.

Şi pentru a clarifica un semn de întrebare care apare odată cu această dietă, ei bine, nu, detoxifierea nu este o cură de slăbire, ci o „vacanţă” binemeritată pentru organismul tău, şi cum orice vacanţă vine cu excese sau greşeli, şi în această perioadă organismul tău se poate izbi de aşa ceva. Detoxul dus la extrem este cel care bate către post negru, adică doar consumul de apă, care, dacă durează chiar săptămâni, poate crea probleme grave digestive.
Pentru că orice schimbare are nevoie de o perioadă de pregătire, este recomandat ca, înainte cu o săptămână de a ne avânta în această dietă, să eliminăm mâncarea gătită din frigider şi să ne axăm pe fructe şi legume, pentru ca trecerea să nu fie prea bruscă şi prea greu de suportat. Unele programe de detox pot slăbi extrem de mult organismul, de aceea, dacă îmbrăţişăm un astfel de proces pentru a fi făcut acasă, avem nevoie de câteva bileţele cu termeni cheie ce nu trebuie neglijaţi: „variază”, „combină”, „odihnă”, „sport”.

Corpul nostru are nevoie de o diversitate de nutrienţi, fapt pentru care trebuie să evităm consumarea unui singur tip de frunze sau fructe, aşa că, în fiecare suc natural pe care, apropo, este important să îl bem atunci, proaspăt preparat, pentru a nu se oxida, este esenţial să jonglăm cu alimentele care ne fac bine, fără a le repeta prea mult. Mai presus de rezultate, sucurile sunt extrem de atractive, frumos colorate şi gustoase, asta dacă le combinăm corect, lucru pe care ni-l poate recomanda orice specialist.Dacă vrei să iţi ridici nivelul de energie, să elimini problemele digetive, să scapi de oboseală, de dezechilibrul emoţional sau pur şi simplu ai nevoie de un refresh pentru organismul tău, însă crezi că ar fi destul de dificil de realizat un program de detox acasă, dă search pe Google şi găseşte-ţi centrul specializat care ţi-ar putea veni în ajutor.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos