Se incarca...

Cum sa-ti alegi perechea potrivita de jeans

Stii care e istoria blugilor? Stiai ca blugii au fost apreciaţi iniţial pentru durabilitatea lor şi purtaţi cu precădere de către cowboys şi mineri? Stiai ca jeansii au devenit populari în jurul anilor ’50 printre adolescenţi , continuându-şi ascensiunea către popularitate în următoarele decade (anii 1960, odată cu revoluţia hippie, anii 1970 odată cu explozia subculturii punk şi 1980 cu cea a heavy metalului)?

În prezent, jeanşii sunt parte din orice garderobă, fie ea masculină sau feminină, graţie versatilităţii lor, şi vin în nenumărate nuanţe, modele şi croieli. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să alegi perechea perfectă de jeans pentru tine:

>> Cumpără întotdeauna blugii cât mai strâmţi posibil (este ok dacă abia îi poţi închide în momentul în care îi probezi. Ai grijă însă ca toţi nasturii şi fermoarul să se închidă totuşi.) Materialul din care sunt fabricaţi orice blugi este făcut să se lărgească cu timpul, astfel încât după 1-2 purtari ar trebui să îţi vină ca turnaţi. Acest sfat este în special valabil în cazul modelelor skinny.


>> Nu ne este nici nouă foarte clar de ce, însă o pereche de jeanşi clasici care să vină perfect sunt cel mai greu de găsit. Aşadar, atunci când găsim blugii clasici perfecţi, cumpărăm două perechi identice, şi îţi sugerăm să faci şi tu la fel.

>> Nu ignora aspectul jeanşilor de la spate – este la fel de important ca cel din faţă. Optează pentru buzunare dacă ai o siluetă androgină şi vrei să mimezi un pesterior mai amplu, şi alege un model lipsit de buzunare ori alte aplicaţii pe partea dorsală dacă vrei să minimizezi proporţiile posteriorului.


>> Nu te lasă intimidată de lungime. Jeanşii pot fi modificaţi cu mare uşurinţă de către un croitor, contra unui preţ minimal. Astfel, nu te sfii să cumperi o pereche de blugi care îţi vine bine pe siluetă, însă care este puţin prea lungă pentru ţine.

>> Chiar dacă ştii în teorie ce tip de siluetă ţi se potriveşte, probează cât mai multe perechi până când o găseşti pe cea care îţi vine bine.

>> Nu te sfii să experimentezi cu modele pe care încă nu le-ai încercat. Printre favoriţii noştri în acest sezon sunt Mom Jeans (acel model circa anii ’90, cu talia ultra-înaltă, siluetă subtil largă şi tivul rulat deasupra gleznelor), dar şi jeanşii stil culotte, pe care adoram să îi purtăm cu tocuri cui, pentru a alungi optic silueta.


Sursa: ONE

 

newsletter

Aboneaza-te la newsletter si vei fi la curent cu toate tendintele din fashion !

Articole asemanatoare

Cand alegi o pereche de jeans trebuie sa fii atenta la anumite detalii, care conteaza si fac diferenta. Stii doar ca detaliile mici sunt cele mai importante, right?
Sociabila și plina de viață, culoarea Living Coral încurajează activitatea, simbolizând nevoia noastră înnăscută de optimism, interese fericite si exprimare jucăușă.
Ai o intalnire de afaceri si nu stii la ce sa fii atenta? Sau poate lucrezi zilnic cu oameni de afaceri si ai nevoie sa fii imbracata adecvat? Mai jos gasesti 6 s...