Rochie tip sacou – cum sa o imbraci? O tinuta pentru birou si in fiecare zi

Rochie tip sacou – cum sa o imbraci? O tinuta pentru birou si in fiecare zi

Cum sa alegi rochiile tip sacou in functie de silueta ta

Rochia tip sacou poate fi o alternativa la un costum clasic? Trebuie sa fie intotdeauna eleganta? O poti purta in fiecare zi? Purtarea acestui tip de rochie nu trebuie sa fie o provocare, iar in ghidul de mai jos vei invata cu ce sa o combini pentru a arata la moda si elegant.

1. Ce este o rochie tip sacou si cui i se potriveste?

Una dintre cele mai mari tendinte din acest an este rochia tip sacou, asa cum este o rochie tip sacou Feeling Royal. Arata ca un sacou cu croiala mai lunga, are nasturi simpli sau in doua randuri, guler, uneori este legata cu o centura cu catarama si are adesea buzunare.

Forma unei rochii blazer poate fi atractiva pentru multe femei. Croiala are un decolteu in forma de V, tivul este usor evazat si ajunge chiar deasupra genunchiului. Aceste caracteristici fac ca rochia sa sublinieze perfect talia, sa prezinte picioarele si decolteul, dar intr-un mod subtil.

Rochia va fi perfecta atat pentru persoanele subtiri, cat si pentru versiunea plus size, deoarece iti permite sa schimbi optic proportiile figurii. Croiala cu talie va sublinia o talie ingusta sau o va crea in siluete cu o curba indistincta.

Un fund usor evazat va ascunde soldurile largi sau le va crea in cazul soldurilor inguste. Daca ai umeri largi, decolteul in V ii va ingusta vizual. In acelasi mod, poate prelungi gatul. Dupa cum poti vedea, rochia este cu adevarat universala si nu exista obstacole care te-ar opri sa o porti!

2. Pentru ce ocazii este potrivita o rochie tip sacou?

Exista multe ocazii de a imbraca o rochie tip sacou. Merita sa o ai in garderoba ta atunci cand mergi la intalniri oficiale. Cu siguranta va functiona ca o tinuta de birou la moda , ceea ce inseamna ca poate fi de fapt o alternativa la costume clasice. Poate fi purtata in locuri care necesita un cod vestimentar specific si chiar in organizatii cu o abordare relaxata a rochiei angajatilor.

In acelasi timp, o rochie tip sacou va fi perfecta ca rochie de cocktail la banchete si petreceri. Va fi potrivita ca rochie pentru petreceri? Categoric da. O poti purta pentru nunti elegante, banchete de nunta sau orice petreceri speciale. O rochie colorata sau o culoare energica, de exemplu rosu, va fi perfecta.

Rochia tip sacou va fi perfecta pentru petreceri de botez , aniversari si petreceri elegante. Selectarea accesoriilor este importanta, inclusiv tocuri inalte care iti vor alungi picioarele. O geanta aleasa cu grija va completa perfect tinuta. Cu toate acestea, bijuteriile ar trebui sa fie subtile. Rochia in sine este eleganta si atragatoare, asa ca accesoriile ar trebui sa completeze doar motivul principal.

Daca vrei sa imbraci o rochie tip jacheta in fiecare zi, ar trebui sa o asortezi cu pantofi plati precum mocasini, botine in stil militar, cizme si cizme de cowboy. Daca vrei mai multa extravaganta, pastreaza totul in culori negre si gri, rupandu-le cu un accent albastru sub forma de pantofi si ochelari de soare.

3. De ce sa alegi o rochie tip sacou

Exista trei mari motive pentru care ai nevoie de o rochie tip sacou:

Este intotdeauna la moda

Rochia tip sacou incepe sa capete popularitate, invadeaza rafturile magazinelor si devine o piesa esentiala must have in garderoba ta. Aceasta poate fi purtata atat in timpul zilei, cat si seara si aduce un plus de eleganta prezentei tale. Negru, roz pal, alb, satin, bleumarin verde smarald, cu nasturi sau alte elemente de design, in magazinele de profil exista suficiente modele de rochii tip sacou pentru toate anotimpurile, pentru toate gusturile si ocaziile.

Este atat confortabila, cat si eleganta

Ar putea fi rochia tip sacou noua „little black dress”? Cu croiala sa curbata si aspectul sic, aplatizeaza orice silueta si ofera instantaneu stil. Daca visezi sa ai un costum frumos si elegant, care este usor de purtat, atunci poti considera ca o rochie de acest gen il va inlocui cu succes. Ba mai mult: iti va fi mult mai usor daca este sa comparam cu o situatie in care ai alege sa porti fusta si intervine intrebarea „Oare ce top sa aleg?”. Rochia tip sacou poti spune ca este 2 in 1, salvandu-te de crizele de timp cand nu stii ce sa iti alegi de imbracat intr-o zi.

Se accesorizeaza foarte usor

Daca rochia tip sacou este, de obicei, asociata cu o pereche de pantofi negri sau cu o pereche de cizme cu toc, sa stii ca ai posibilitatea de a o purta chiar si cu pantofi fara toc in cazul in care in calendarul tau apar zile foarte aglomerate. Mocasini, balerini, pantofi clasici cu siret (cum sunt cei Oxford) sau o pereche de adidasi albi, de exemplu. Acesta este marele avantaj al acestui tip de rochie: poti asocia orice pereche de pantofi, fie ei sport, casual sau eleganti. Despre aceeasi lejeritate putem vorbi si cand vine vorba despre accesorii: curele, genti, ceasuri si alte bijuterii. Rochia tip sacou iti ofera libertatea de a alege orice iti doresti pentru a te simti confortabil.

4. Tipuri de rochii sacou

In general, modelele de rochii tip sacou arata la fel. Diferente notabile vei observa la nivelul manecilor, taliei si lungimii. Pe foggi.ro gasesti tipuri variate de rochii sacou: cu nasturi, cu nasturi si curea sau cu cordon. De asemenea, ai la dispozitie modele fara maneci, cu maneci clasice (ca la sacou) sau cu maneci mai deosebite: cu pene, despicate pe lateral, trei sferturi si multe altele.

5. Cum sa alegi rochiile tip sacou in functie de silueta ta

Ce rochie tip sacou ti se potriveste? Toate femeile viseaza sa aiba rochii frumoase in garderoba si, eventual, pentru toate ocaziile. Rochia tip sacou nu se alege dupa alte criterii fata de una obisnuita, dar cunoscandu-ti foarte bine silueta si detaliile care trebuie scoase in evidenta, va fi, fara indoiala, mult mai usor sa faci alegerea perfecta si sa gasesti modele de rochii sacou care ti se potrivesc de minune.

Cum sa poti rochiile tip sacou

Alegerea rochiilor in functie de silueta este esentiala pentru a-ti imbunatati aspectul. Acest lucru face posibila evidentierea partilor cu care te mandresti si mascarea celor de care nu esti ceamai multumita. A te simti bine in hainele tale este esential pentru a-ti spori increderea de sine. Crezi ca umerii tai sunt prea lati sau prea ingusti? Soldurile sunt prea voluminoase ori prea mici? In functie de silueta, descoperi tipul de rochie de care ai nevoie pentru a aduce un plus frumusetii tale.

Rochii tip sacou pentru siluete in forma de X

Daca ai acest tip de silueta, te poti considera o norocoasa pentru ca poti purta orice tip de rochie iti doresti. Pentru o zi cu fetele in oras, poti alege o rochie sacou mai mulata, iar pentru o zi de lucru la birou, poti merge pe un model mai larg, eventual marcat cu o curea in talie.

Rochii tip sacou pentru siluete in forma de H

Silueta de tip H (in care talia nu este evidentiata) merge perfect cu o rochie tip sacou sub forma trapezoidala la care trebuie neaparat sa adaugi o curea pentru a-ti scoate in evidenta talia.

Rochii tip sacou pentru siluete in forma de O

In cazul in care te incadrezi in aceasta categorie, incearca sa cauti rochii tip sacou confectionate din materiale fluide, pentru ca acestea reusesc sa ofere o senzatie de alungire si sa dea impresia de o silueta mai subtire. De asemenea, nu uita sa te orientezi catre modelele care vin cu decolteu in V, in U sau chiar patrat, astfel incat sa iti pui in valoare bustul.

Rochii tip sacou pentru siluete in forma de V

Rochiile sacou asimetrice sunt modelele perfecte pentru a-ti pune picioarele in evidenta. Pe de alta parte, evita rochiile cu guler daca nu vrei sa iti accentuezi umerii.

Rochii tip sacou pentru siluete in forma de A

Pentru a evidentia o silueta in forma de A, mergi la sigur cu rochiile tip sacou cu forma trapezoidala. Un alt plus este adus de materialele fluide care nu marcheaza formele si adauga o nota de luminozitate. Alege modele care atrag atentia asupra bustului, cum ar fi cele cu decolteu in V.

Rochii tip sacou pentru siluete in forma de 8

Silueta ta in forma de 8 iti va permite sa alegi o gama larga de rochii sacou. Cel mai important aspect, indiferent de tipul rochiei sau materialul din care este realizata, tine de talie: nu uita niciodata sa o marchezi asa cum se cuvine, pentru ca este unul din punctele forte ale siluetei tale.

6. Ce culori de rochii tip sacou ti s-ar potrivi

Este important sa alegi culoarea potrivita pentru rochia tip sacou pe care vrei sa o achizitionezi, iar aceasta ar trebui sa fie adaptata tenului tau, culorii parului, dar si în functie de eveniment sau de locul in care vei merge.

Alege o culoare de rochie care iti scoate in evidenta ochii, parul si pielea, deoarece culorile au puterea de a te sublima. Daca ai o piele deschisa la culoare, recomandat este sa alegi o culoare care contrasteaza. De exemplu, o rochie albastra, visinie, verde sau neagra. Ori poti indrazni sa alegi culori stralucitoare, cum ar fi violet, care este si foarte la moda in acest an, galben, turcoaz sau rosu. Retine faptul ca negrul sau rosul sunt culori esentiale in orice garderoba si sunt potrivite pentru toate nuantele de piele.

7. Cum sa poti rochiile tip sacou

Rochie tip sacou – cum sa o imbraci_ O tinuta pentru birou si in fiecare zi

Desi rochia tip sacou a fost asociata foarte mult timp ca o piesa vestimentara destinata doar evenimentelor formale, moda a evoluat foarte mult in ultimii ani. Atat de mult incat acum este considerata a fi tipul de rochie care poate fi purtata atat in timpul zilei la birou, cat si seara la iesirile in oras ori la evenimente.

Prin urmare, nu exista un set de reguli dupa care sa te ghidezi atunci cand vrei sa porti o rochie tip sacou. Se potriveste perfect cu orice stil de imbracaminte si ai libertatea de a o purta atat cu pantofi cu toc, cu pantofi sport, casual sau office, in functie de sezon. Acestea fiind spuse, rochia tip sacou poate inlocui perfect ceea ce numim „little black dress”, dar si costumul office. Cu aspectul sau modern si foarte versatil, rochia se potriveste oricarui tip de silueta sau morfologie. Trebuie sa iei in considerare doar lungimea rochiei tip sacou, astfel incat sa te avantajeze si sa te puna in evidenta.

Spre exemplu, poti purta o rochie tip sacou ca o piesa unica de vestimentatie atunci cand lungimea ajunge la mijlocul coapsei sau un pic mai jos. O curea, o pereche de pantofi sau sandale, o mini poseta si poti spune ca ai un look perfect. Daca, pe de alta parte, ai doar rochii tip sacou scurte, poti incerca sa faci o combinatie cu o pereche de pantaloni scurti (normali sau eleganti – cu dantela) pentru a te face sa arati perfect, dar si pentru a-ti pune in evidenta picioarele. In functie de sezon, poti asocia la rochiile scurte o pereche de cizme lungi.

8. Rochie tip camasa sau rochie tip sacou?

Dezbatem aceasta intrebare pentru ca se pot crea confuzii. Rochia tip camasa este mult mai subtire, vaporoasa si lejera. Din acest motiv, ea nu este potrivita pentru evenimentele mai deosebite, deoarece se incadreaza in categoria casual, nefiind o rochie de ocazie. In schimb, rochia tip sacou poate emana eleganta daca stii ce tip de pantofi sau sandale sa porti, ceea ce inseamna ca te poti baza pe acest articol vestimentar in cazul in care trebuie sa mergi la un eveniment. Aceasta se incadreaza si in categoria rochiilor office, avand in vedere faptul ca imita clasicul costum.

In concluzie, rochia tip sacou este un articol care trebuie sa se regaseasca musai in garderoba ta, avand in vedere versatilitatea ei si multiplele posibilitati de a-ti crea tinute atat casual, cat si office sau elegante. Speram ca din acest articol ai invatat cum sa alegi si sa porti rochia tip sacou in functie de silueta ta si de locul in care mergi.

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos