5 lucruri pe care le poti face cu telefonul in urmatoare vacanta!

1. Încercați Self Timer


Utilizați caracteristica autodeclanșatorului pentru a captura un stil diferit de selfie-uri sau orice scenă interesanta. Timerul poate fi setat pentru 3 sau 10 secunde. Timpul pe care îl alegeți depinde de dvs. si de rapiditatea cu care va miscati.
3 secunde nu este mult timp, dar poate fi util atunci când doriți să faceți o fotografie fără să atingeți telefonul.
Funcția de 10 secunde este mai bună dacă doriți suficient timp pentru a apăsa declansatorul și apoi pentru a ajunge în fața camerei.


2.Utilizați "Vizualizare pe hartă"


Ați capturat vreodată o fotografie și v-ați întrebat mai târziu unde ați făcut fotografia?
Mi sa întâmplat de mai multe ori de-a lungul anilor, dar iPhone-ul are o caracteristică numită Vizualizare pe hartă. Este destul de simplu de utilizat.
Deschideți rola foto și găsiți fotografia despre care vă întrebați. Odată ce fotografia este deschisă, glisați în sus și harta se afișează cu locația.

3.Cum creezi HDR pe iPhone


HDR reprezintă Gama Dinamică Ridicată. Pe dispozitivele IOS, aparatul foto are trei expuneri: lumină, întuneric și normal.
Apoi, le îmbină împreună pentru a crea o imagine cu mai multe detalii în toate momentele și umbrele.
Aceasta este o caracteristică foarte valoroasă. Utilizați-l atunci când fotografiați scene cu contrast ridicat,cu umbre întunecate și luminoase luminoase.
Fotografiile vor iesi mai spectaculoase si numeni nu va sti ca au fost facute cu telefonul.

4.Cum să setați focalizarea


De cele mai multe ori, accentul va fi pus pe o scena medie din cauza senzorului mic al iPhone-ului.
Acest lucru este pentru atunci când doriți ceva deosebit, cum ar fi un close-up. Folosind funcția de focalizare setată spentru ca subiectul principal sa iasa in focus.
Soluția este simplă. Atingeți ecranul și plasați pătratul galben în zona pe care doriți să o focalizați.
Punând subiectul mai aproape de cameră și făcându-l focalizat, adâncimea câmpului este superficială.
Acest lucru aruncă fundalul mai mult din focalizare pentru un efect frumos


5.Lucrați cu diferite moduri de fotografiere


În funcție de modelul de smartphone (fie că este vorba de  iPhone 8,iPhone 10s, Samsung S10 etc.), există mai multe moduri de alegere. Acestea includ:
  • Time-Lapse și Slo-Mo pentru videoclipuri
  • Video
  • Fotografie (4 × 3 raport)
  • Pătrat (2 × 2)
  • Pano (pentru panorame)
Cele mai recente modele au, de asemenea, un mod Portrait.

În timp ce fotografiați, modul 4 × 3 Photo este un raport perfect pentru multe scene.
Luați noroiul crăpat în deșert. Prim-plan-ul este aproape de cameră, iar partea superioară a fotografiei este în continuare.
Utilizarea modului 4 × 3 Photo oferă impresia de profunzime.Modul pătrat este foarte util atunci când aveți un subiect care umple cadrul.

Modul Panorama poate fi distractiv și este foarte ușor de utilizat. Selectați modul Panorama, atingeți butonul declanșator și apoi mutați camera de la stânga la dreapta.
Funcționează cel mai bine dacă aveți un trepied pentru a păstra nivelul telefonului. Dacă nu aveți unul, încercați să păstrați nivelul camerei în timpul panoramării spre stânga spre dreapta.
S-ar putea să observați că fotografia pe care o realizati are o bandă neagră în partea stângă și în dreapta sus. Acest lucru este rezultatul faptului că aparatul foto nu menține o poziție de nivel în timp ce se mișcă din stânga în dreapta.

Speram ca aceste sfaturi sa va aduca inapoi din urmatoarea calatorie cu o galerie de imagini care sa fie uimitoare. Pe martea viitoare!

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos