5 Sfaturi Utile Despre Cum sa Porti Rochii Elegante in Functie de Ocazie

Invitatia de a participa la un anumit eveniment, indiferent de tipul acestuia, inseamna un motiv perfect pentru a-ti imbogati garderoba cu noi modele de rochii elegante. Pentru a alege rochia perfecta este nevoie sa iei in calcul mai multe aspecte, cum ar fi: tipul siluetei, inaltimea ta si greutatea, dar si detaliile care tin de rochie in sine: material, textura, croiala etc.

Pentru a face intregul proces de selectie a celor mai potrivite rochii elegante mai usor, am creat pentru tine acest ghid, ce include 5 sfaturi utile, astfel incat tu sa stralucesti, indiferent de evenimentul la care participi.

 

Cum si unde sa porti rochii elegante scurte?

De fiecare data cand vizitezi pagina cu rochii elegante scurte a unui website este dificil sa rezisti tentatiei de a adauga cat mai multe produse in cosul de cumparaturi si este firesc sa fie asa. Disponibile intr-o gama bogata de modele atractive, cu imprimeuri si elemente decorative deosebite, dar si cu croieli adaptabile fiecarei siluete, rochiile scurte sunt piese vestimentare speciale. Data fiind versatilitatea lor, niciodata nu putem avea prea multe astfel de articole in garderoba. 

Cu exceptia evenimentelor de tip White Tie, la care dress-code-ul impune purtarea unor rochii lungi elegante, rochiile scurte pot fi purtate chiar si in cadrul evenimentelor Black Tie, fie ca sunt petreceri, baluri caritabile sau cine publice si private. De asemenea, te poti bucura de rochii elegante scurte si  la petrecerile de tip cocktail.

Fiind evenimente desfasurate in a doua parte a zilei, pentru cateva ore, acestea reprezinta o ocazie potrivita pentru a imbraca o rochie scurta eleganta, cu o lungime decenta. Rochiile scurte sunt adecvate, de asemenea, pentru o petrecere de bal, daca vrei sa adopti un look mai indraznet.

Completeaza-ti tinuta eleganta pentru o petrecere cocktail cu o pereche de pantofi comozi si accesorii minimaliste, in cazul in care imbraci o rochie intr-o culoare puternica. Astfel, poti accesoriza o rochie eleganta rosie pe care o vei purta la o ocazie semi-formala cu bijuterii negre sau albe delicate, care sa iti evidentieze tinuta.

O alta alegere inspirata consta in purtarea unor accesorii nude, fie ca le porti la o rochie eleganta office, fie la un eveniment semi-formal. Exista atat de multe optiuni reusite de a accesoriza o rochie scurta eleganta, incat iti va imposibil sa dai gres.

 

Cum sa asortezi rochiile elegante de seara?

Cele mai frumoase rochii elegante de seara necesita sa fie puse in evidenta cu ajutorul unor accesorii speciale. Alege accesoriile in functie de culoare sau de materialul din care sunt realizate, astfel incat acestea sa nu faca nota discordanta cu rochia pe care o alegi. Iti va fi mult mai usor sa te hotarasti asupra unei rochii cata vreme vei avea in minte faptul ca rochia si accesoriile sunt entitati diferite, dar care se completeaza si se complimenteaza reciproc.

In functie de tipul rochiei alese vei vedea ca ii poti conferi acesteia un farmec aparte prin adaugarea unei centuri, care va defini talia si va accentua efectul de subtiere. Daca porti o rochie neagra sau de culoare inchisa, alege o centura metalica, precum una aurie, rose gold sau bronz, in functie de nuanta metalica regasita in bijuteriile tale. Renunta la curea daca te inspiri din trendul lansat de Coco Channel si iti accesorizezi rochia cu un colier lung.

In ceea ce priveste geanta, o alegere cu care iti va fi imposibil sa dai gres este un clutch din catifea, satin sau matase, cu insertii de cristal sau margele, care ii va conferi o pretiozitate aparte. Tine cont, insa, ca nu este nevoie sa asortezi geanta cu culoarea rochiei. La un clutch cu elemente decorative se potriveste foarte bine o bratara simpla, care sa permita decoratiunilor regasite pe geanta sa straluceasca.

 

Alege rochii elegante de nunta in functie de silueta

Cel mai inspirat mod de a alege rochii elegante de nunta perfecte pentru tine este sa tii cont de silueta. Daca silueta ta este de tip clepsidra, cu siguranta ti se potriveste aproape orice tip de rochie, cu precadere cele sirena sau tip stilou, datorita accentului care cade pe solduri si sani. Alege o rochie cu talia accentuata de o curea sau un cordon, care iti va scoate in evidenta silueta.

Umerii ingusti, talia ingusta si soldurile proeminente sunt caracteristicile siluetei tale? Atunci vei arata excelent intr-o rochie dreapta, cat mai simpla in partea inferioara, dar cu detalii voluminoase in partea de sus, din materiale fluide, care iti vor imbraca armonios corpul, pentru a deveni sinonimul elegantei la evenimentul la care vei participa.

O rochie cu volanase sau cu materiale suprapuse este o alegere inspirata pentru femeile cu forme rectangulare, datorita efectului de armonizare a acestora. In cazul unei talii mai rotunjoare, poti imbraca o rochie fluida, cu decolteu adanc, care iti va alungi trupul.

Tine cont de aceste detalii atunci cand iti alegi rochia de nunta, pentru a pune in valoare cele mai frumoase trasaturi ale corpului tau. Alegerea rochiei adecvate siluetei, imbinata cu accesorii elegante si o coafura inspirata vor reprezenta asul tau din maneca pentru obtinerea unui look perfect.

 

Cum sa porti rochii elegante de vara in functie de eveniment?

Vara este recunoscuta ca fiind sezonul evenimentelor, iar alegerea unor rochii elegante potrivite poate fi o provocare. Alaturi de adaptarea rochiei la silueta ta si la evenimentul la care participi, este firesc sa tii cont si de anotimpul in care te afli. Astfel, vara ai nevoie de rochii din materiale naturale si confortabile, care sa ii permita pielii tale sa respire, in timp ce tu vei arata exceptional. Opteaza pentru rochii din matase, in, bumbac sau panza topita, perfecte pentru temperaturile ridicate ale celor mai toride zile de vara. Ele vor permite pielii sa respire, iar tu te vei simti confortabil, indiferent de momentul zilei.

Orienteaza-te, totodata, catre rochii cu o croiala lejera, indiferent de evenimentul la care participi, fie ca este o petrecere de seara, fie ca este o petrecere de nunta sau o cina festiva. In cazul cromaticii, poti opta pentru nuante pastelate la evenimentele organizate pe durata zilei, precum sunt cele de bej, roz, maro, galben, verde, albastru sau olive.

Atunci cand participi la evenimente care se desfasoara seara, poti imbraca o rochie intr-o nuanta intensa, perfecta pentru a realiza un look indraznet, in timp ce iti pastrezi feminitatea si eleganta. La fel poti proceda si in cazul rochiilor pentru nunti, botezuri si alte tipuri de petreceri, astfel incat sa porti o tinuta frumoasa de sarbatoare, in care sa arati spectaculos.

Posibilitatile de alegere a unei rochii de vara elegante sunt nenumarate. Alege modele cu decolteuri adanci, culori vibrante, elemente decorative pretioase, asimetrii inedite, fie ca sunt lungi, fie ca sunt midi sau scurte, astfel incat sa fii cat mai creativa cu fiecare tinuta pe care o vei imbraca.

 

Alege-ti modelul de rochie visat pentru ocazia mult asteptata

Modele unice de rochii midi elegante, rochii de majorat, rochii pentru banchet sau chiar croieli inedite pentru rochii de vara elegante pe care sa le porti la ocaziile speciale din viata ta, toate acestea sunt disponibile in magazinul nostru online. Pentru a te ajuta sa obtii look-ul dorit si sa arati exceptional indiferent de ocazie, am realizat pentru tine un top al recomandarilor, din care vei putea alege rochia dorita.

Rochie pentru sarbatorile de iarna ‘‘One Moment in Time‘‘: disponibila intr-o nuanta intensa de rosu, aceasta rochie eleganta, scurta si mulata este perfecta pentru a straluci in perioada sarbatorilor de iarna. Innobileaz-o cu accesorii discrete si te vei bucura de un look indraznet, perfect pentru petrecerea de Craciun sau pentru trecerea dintre ani, deopotriva.

 

‘‘Rochie de gala Wild Angel‘‘: evenimentele de gala necesita o rochie pe masura, iar cu acest model vei arata cu adevarat spectaculos. Este o rochie de designer, din materiale aduse din Franta si Italia, pentru ca tu sa poti imbraca o tinuta demna de un covor rosu.

 

Rochie de bal ‘‘Hit Fresh One‘‘: modelul perfect pentru un look de vis, asa cum doar o regina a balului poate imbraca. Nuanta roz a rochiei, aplicatiile argintii si corsetul vor face ca toate privirile sa fie atintite asupra ta.

 

Rochie de petrecere ‘‘Dots Grace‘‘: perfecta pentru a-ti evidentia frumusetea, aceasta rochie scurta din satin floral, dantela neagra si spate gol este perfecta atunci cand vrei sa fii sufletul petrecerii.

 

Rochie de botez ‘‘Pink Little Dress‘‘: daca esti obisnuita sa porti ‘‘Little Black Dress‘‘, este musai sa acorzi o sansa acestei rochii elegante, ideala pentru o petrecere de botez. Fusta din dantela roz si bumbac satinat creeaza un outfit adecvat chiar si pentru cele mai pretentioase petreceri de botez.

 

Rochie de nunta ‘‘Total Eclipse of the Heart‘‘: pentru a eclipsa prin eleganta la nunta la care participi. Este o rochie tip halat, cu croi asimetric, din satin, care iti va imbraca armonios corpul, pentru a fi cu adevarat unica. Alege accesorii delicate, care iti vor conferi un plus de eleganta.

 

O rochie este mai mult decat un articol vestimentar. Rochiile spun povesti si creeaza personaje, ele subliniaza senzualitatea si pun in valoare feminitate. Indiferent de personalitatea ta, de forma corpului sau tipul evenimentului la care intentionezi sa mergi, gaseste-ti rochia potrivita, pentru ca tu sa te simti frumoasa si plina de incredere in tine. 

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos