Black tie - emană feminitate, rafinament și eleganță cu cele mai minunate ținute black tie

Black tie - emană feminitate, rafinament și eleganță cu cele mai minunate ținute black tie

Black tie - emană feminitate, rafinament și eleganță cu cele mai minunate ținute black tie.jpg

Când vine vorba de dress code-uri mai sofisticate, extrem de feminine și rafinate, cea mai bună opțiune dintre toate este, fără îndoială, black tie. Acesta îți oferă extrem de mult stil și, înainte de toate, ideea de „glamour” de care orice doamnă are nevoie, în diferitele momente importante ale vieții sale. Dacă și tu urmează să participi la o petrecere specială sau la un eveniment unde aspectul fizic trebuie să fie unul pus la punct, atunci aceasta este varianta pe care o cauți. 

Astfel, chiar dacă există extrem de multe haine și alegeri vestimentare care să emane eleganță, trebuie să știi că niciun alt dress code nu-ți va oferi atât de mult mister și rafinament precum o face acesta. Totodată, pe lângă hainele propriu-zise, trebuie să alegi cu grijă și bijuterii, accesoriile pe care le porți, care trebuie să fie unele la fel de sofisticate, reușind, astfel, să creezi un look memorabil.

Dacă te-am convins că acesta este outfitul de care ai nevoie pentru a acapara toate privirile, mai jos vei afla toate secretele pe care ai nevoie să le știi. În continuare, în acest articol, o să vorbim pe larg despre ce este acest cod vestimentar și cum a evoluat în timp, după care îți vom dezvălui și cum poți obține cel mai perfect dress code black tie pentru femei.

1. Dress code black tie pentru femei - ce înseamnă și unde poate fi purtată o ținută black tie?

Dacă și tu ai auzit până acum despre acest concept, însă nu știi exact ce înseamnă black tie, ai ajuns în locul potrivit. Acesta este, practic, cuvântul care descrie cât mai bine rafinamentul și eleganța la cel mai înalt nivel, fiind un stil la care orice femeie râvnește, într-un moment sau altul din viață. De asemenea, el constituie un dress code emblematic pentru evenimentele mai formale, unde toate doamnele vor să se ridice la așteptările celor care au lansat invitația. 

1. Dress code  1. Dress code black tie pentru femei - ce înseamnă și unde poate fi purtată o ținută black tie - sacou albastru, eșarfă.jpg

Un cod vestimentar black tie la femei nu este doar despre haine, ci și despre accesoriile și detaliile atent alese, make-up-ul bine pus la punct, dar, bineînțeles, și atitudinea emanată - toate aceste elemente fiind definitorii pentru el. Culoarea clasică și reprezentativă pentru acest concept este, după cum probabil că ți-ai dat seama și după reiese și din nume, negrul, dar există și alte nuanțe emblematice, precum ar fi bleumarin, roșu sau verde închis, acestea fiind acceptate doar dacă păstrează ideea de eleganță cât mai accentuată.

 

Cât despre apariția sa propriu-zisă, trebuie să știi că ideea și conceptul de black tie pentru femei a făcut apărut în secolul al XX-lea, într-o perioadă în care societatea și designerii de modă și-au dorit să redefinească ținutele de seară feminine, mai ales pentru evenimentele formale.

Dacă, inițial, rochiile lungi și vaporoase erau „emblema” acestor ocazii, mai târziu s-au adus în centrul atenției și cele ceva mai mai scurte, cu croieli mai îndrăznețe și detalii extravagante, precum ar fi franjurii și paietele.

 

Astfel, odată cu trecerea timpului și cu evoluția modei, acest concept a început să fie din ce în ce mai mult asociat cu rochiile lungi, decolteurile mai îndrăznețe, plus alte detalii de acest gen care făceau ca orice apariție a unei doamne să fie una spectaculoasă. Totuși, chiar dacă black tie-ul s-a adaptat constant vremurilor și a ținut pasul cu toate tendințele noi apărute, acesta și-a păstrat întotdeauna esența, adică emanarea unei eleganțe impecabile.

 

Chiar dacă, de regulă, ești adepta hainelor sport sau casual, există extrem de multe evenimente și ocazii în viață în care este necesar să adopți un aer rafinat, elegant și să reușești, astfel, să acaparezi toate privirile. Dacă nu ai mai făcut acest lucru până acum, nu trebuie să-ți faci griji, întrucât există câteva piese de bază care te vor ajuta să creezi outfitul black tie ideal, fără prea multe bătăi de cap, pentru a emana, după cum spuneam deja, mult mister și feminitate. Alături de accesoriile potrivite și de o atitudine plină de încredere, vei reuși să fii „vedeta” evenimentul și să faci cea mai bună impresie celor din jurul tău.

1. Dress code black tie pentru femei - ce înseamnă și unde poate fi purtată o ținută black tie -  rochie verde mulată cu spate gol.jpg 1. Dress code black tie pentru femei - ce înseamnă și unde poate fi purtată o ținută black tie - rochie neagră cu spatele gol.jpg

Unde poate fi purtată o ținută black tie?

 

Acum că ți-am captat toată atenția și că, cel mai probabil, vrei și tu să îmbraci ținuta black tie la una dintre ocaziile din viața ta, îți vom dezvălui care sunt principalele evenimente care cer o astfel de apariție.

 

În primul rând, trebuie să trecem pe listă petrecerile de gală și evenimentele caritabile, de ce nu, care reprezintă o ocazie ideală pentru a străluci într-o ținută black tie. Atmosfera sofisticată ce este adesea întâlnită acolo și scopul nobil al acestor evenimente se potrivesc perfect cu eleganța pe care o oferă acest dress code, care trebuie pus la punct cât mai bine, întrucât, cel mai probabil, toate femeile din încăpere vor oferi o atenție extrem de mare acestor detalii.

 

Un alt eveniment unde poți întâlni femei îmbrăcate black tie ar mai putea fi și nunțile. Totuși, înainte de a adopta acest cod vestimentar la o astfel de ocazie este extrem de important să afli unde se va desfășura evenimentul, întrucât sunt anumite locații care cer această eleganță aparte, dar sunt altele mai relaxate, unde ținuta de acest tip nu ar putea fi cea mai favorabilă.

 

Mai mult, o seară la operă sau la teatru merită, cu siguranță, să fie asortate cu eleganța unei ținute de acest gen. Dacă urmează să participi la primul tău eveniment de acest gen, trebuie să știi că nimic nu este prea mult și că te poți îmbrăca oricând cu o rochie de seară impunătoare, pe care să o accesorizezi cu niște bijuterii pe măsură, elegante și strălucitoare. 

 

De asemenea, dacă urmează să participi la un eveniment de lux, care nu se desfășoară neapărat seara sau într-o locație sofisticată, poți adopta cu încredere acest concept, întrucât, cel mai probabil, toate femeile de acolo vor avea cele mai elegante apariții. Totuși, dacă vrei să mergi la sigur, poți întreba organizatorii dacă se impune un dress code pentru femei black tie sau nu.

 

Nu în ultimul rând, dacă vei mergi la un eveniment de tip corporate de prestigiu, organizat la locul de muncă, atunci, fără îndoială, ținuta de tip black tie poate fi una favorabilă. Este, în general, vorba despre evenimente memorabile, extrem de elegante, unde pot participa oameni importanți din anumite industrii, unde se impune o anumită etichetă și o apariție spectaculoasă.

 

Tocmai de aceea, în contextele menționate anterior, ținuta noastră „vedetă” adaugă multă feminitate, o eleganță aparte și un stil rafinat. 

2. Ținuta black tie perfectă pentru evenimentele speciale - ce piese sunt potrivite?

Acum că te-am convins de necesitatea unei ținute de damă black tie într-o garderobă, te vom inspira și cu câteva idei extrem de bune de luat în calcul, pentru care poți opta oricând pentru unul dintre evenimentele sugerate mai sus, cât și pentru altele, bineînțeles.

 

În primul rând, o alegere destul de clasică pentru evenimentele de acest gen, dar cu care nu ai cum să dai greș, ar fi rochiile de damă. Optează pentru un design simplu și rafinat, cu decolteu elegant și, pentru un plus de senzualitate, pentru o rochie cu spate gol. Nu uita că evenimentele sugerate mai sus, dar și conceptul despre care discutăm, este despre rafinament și eleganță - motiv pentru care trebuie să te asiguri că vei alege cele mai calitative piese, din niște materiale pe măsură, exact așa cum vei întâlni pe site-ul nostru.

Mai mult, pentru evenimentele de acest gen care permit o abordare mai lejeră, alege rochiile elegante midi, iar pentru cele în care vrei să primeze look-ul senzual și mai feminin, optează neapărat pentru rochiile de seară mulate, tip sirenă și cu detalii subtile, dacă silueta îți permite.

2. Ținuta black tie perfectă pentru evenimentele speciale - ce piese sunt potrivite - rochie scurtă neagră cu paiete.jpeg

Dacă îți dorești, în schimb, o abordare ceva mai modernă, și poate una și mai îndrăzneață și diferită, poți alege oricând una dintre rochiile tip sacou pe care ți le punem la dispoziție. Optează pentru o variantă care să fie într-o nuanță închisă, cu detalii destul de evidente, precum nasturi aurii, o curea subțire sau franjuri. De asemenea, dacă vrei să fii și mai spectaculoasă de atât, cumpără-ți fie un model cu spatele gol, fie unul cu umerii goi, ori o rochie tip sacou cu mâneci lungi.

2. Ținuta black tie perfectă pentru evenimentele speciale - ce piese sunt potrivite - rochie tip sacou cu franjuri.jpg 2. Ținuta black tie perfectă pentru evenimentele speciale - ce piese sunt potrivite - rochie tip sacou neagră, cu centură în brâu.jpg

Mai mult, dacă îți dorești să experimentezi ceva mai diferit decât o rochie clasică, atunci trebuie să încerci neapărat una dintre salopetele elegante de damă, care pot fi o alegere extrem de stilată și în trend pentru un eveniment black tie. Optează pentru un model care să aibă pantaloni lungi și un design cu spatele gol, pentru o notă glamour. Nu uita să îndrăznești cât mai mult și să nu te dai înlături de la modelele care conțin paiete sau pene, care-ți pot oferi o notă feminină rar întâlnită la alte ținute.

2. Ținuta black tie perfectă pentru evenimentele speciale - ce piese sunt potrivite - salopetă neagră cu imprimeu zebră.jpg 2. Ținuta black tie perfectă pentru evenimentele speciale - ce piese sunt potrivite - salopetă din catifea cu fulgi.jpg 2. Ținuta black tie perfectă pentru evenimentele speciale - ce piese sunt potrivite - salopetă damă neagră, mânecă lungă.jpg

Nu în ultimul rând, o altă idee de ținută pentru femei black tie o mai reprezintă și costumele de damă, care emană la fel de multă eleganță. Acestea sunt rafinate și, în funcție de modelul pentru care optezi, pot fi de la cele mai simple, clasice, până la unele destul de îndrăznețe. Este important să alegi varianta finală în funcție de tipul tău de siluetă și de partea corpului pe care vrei să o evidențiezi.

2. Ținuta black tie perfectă pentru evenimentele speciale - ce piese sunt potrivite  - costum negru damă elegant.jpg

Indiferent de alegerea făcută, esențial este să te simți confortabilă și încrezătoare în ținuta ta. Nu uita, de asemenea, să adaugi și accesoriile care se potrivesc, întrucât ele joacă un rol crucial în completarea look-ului, fie că vorbim de anumite bijuterii statement, o poșetă elegantă și pantofii cu toc înalt, care-ți vor oferi un look de invidiat.

3. Black tie la femei - ce piese nu trebuie să includă o ținută black tie și care sunt cele mai frecvente greșeli ce trebuie evitate?

3. Black tie la femei - ce piese nu trebuie să includă o ținută black tie și care sunt cele mai frecvente greșeli ce trebuie evitate - canapea maro, fată în rochie neagră.jpg

 

Pentru a fi sigură că obții, în final, cel mai potrivit outfit black tie, este important să eviți și anumite greșeli în momentul în care alegi piesele vestimentare sau accesoriile pe care urmează să le asortezi cu ținuta. Astfel, mai jos ți-am pregătit câteva sfaturi relevante și trucuri de care ar trebui să ții cont.

 

Astfel, una dintre cele mai frecvente greșeli este alegerea rochiilor prea scurte sau chiar mini. Chiar dacă în alte contexte ele pot părea potrivite și extrem de provocatoare, aici te vor îndepărta de ideea de eleganță absolută, rafinament și o feminitate aparte.

 

De asemenea, spuneam că accesoriile sunt esențiale pentru a completa ținuta black tie, însă este important să nu ai un look extrem de încărcat, extravagant. Un colier rafinat și o pereche de cercei strălucitori pot fi suficiente. De asemenea, dacă ținuta este deja una încărcată, adică concepută din paiete sau cu anumite detalii strălucitoare, poți opta doar pentru o bijuterie, precum ar fi niște cercei lungi, simpli.

 

Pantofii sunt, fără îndoială, niște piese de rezistență pentru o astfel de ținută, însă este important să lași deoparte modelele prea extravagante și să te concentrezi pe unii simplu, cu un toc mic sau mediu, care să-ți ofere, încă o dată, o eleganță și o feminitate cum orice doamnă și-ar dori. 

 

O altă greșeală pe care trebuie să o eviți este asocierea rochiilor, salopetelor, costumelor de seară cu accesorii sportive, precum ar fi un ceas de acest gen sau chiar cu o pereche de sneakersi. Chiar dacă ultima opțiune poate părea destul de cool și este, într-adevăr, ideală pentru anumite contexte, nu uita că black tie este un dress code pentru femeie despre feminitate supremă, iar niciun detaliu nu trebuie să arate contrariul.

 

Totodată, culorile stridente, precum ar fi cele neon, pot părea minunate uneori, dar nu sunt deloc potrivite pentru evenimentele despre care discutăm în acest articol. Optează întotdeauna pentru nuanțe clasice, predominat închise, pentru a păstra o notă de mister și rafinament și pentru a nu ieși în evidență într-un mod mai neplăcut.

Nu uita că secretul unei ținute black tie este, în fond, echilibrul, astfel încât trebuie să păstrezi într-o armonie totală toate detaliile, de la ținuta aleasă, până la makeup, pantofi și păr.

În concluzie, ținuta black tie de damă este ideea perfectă pentru femeile care au nevoie să inspire eleganță, feminitate și să-și creeze un stil aparte. Tu ai adoptat acest cod vestimentar până acum?

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos