Cum să combini culorile

 

Îmbrăcămintea colorată îți dă o stare de exuberanță și de tinerețe. Aș recomanda tuturor să o încerce măcar o dată pe săptămână, dacă nu e chiar stilul vostru. În timp, poate o să vă placă. Trebuie să vă pun în gardă că hainele colorate ne pun uneori capcane. Dacă nu avem un simț estetic bun și nici nu ne informă, riscăm să ne îmbrăcăm ca niște papagalițe, no offence :) .

Pentru a evita astfel de situații, există roata culorilor, un instrument indispensabil în garderobă, dacă ții la imaginea ta. E ușor de folosit și îți aduce numai avantaje. 


Uite cum anume e bine să combini culorile, ca să obții un efect plăcut:

1. Culorile aflate una lângă cealaltă (galben și portocaliu, galben și verde, violet și albastru etc.)

2. Culori care formează unghiuri drepte între ele (galben și roșu-portocaliu, albastru și violet-roșu, verde și portocaliu etc.)

3. Culorile diametral opuse (galben și violet, albastru și portocaliu, roșu și verde etc.)

4. Culorile care formează un T (albastru, portocaliu și violet-roșu; galben, violet și roșu-portocaliu; galben, verde-albastru și roșu-portocaliu etc.)

5. Culorile care formează un X (albastru, portocaliu, violet-roșu, galben-verde; galben, violet, albastru-verde și roșu-portocaliu etc.)

 

De asemenea, poți să folosești oricare nuanțe sau tonuri care fac parte dintr-o "familie de culori". Asta înseamnă că roșu, de pildă, poate fi înlocuit cu roz în orice combinație unde roșul e potrivit.

Să ai grijă, totuși, atunci când combini mai mult de două culori; folosește doar una domninantă, altfel ținuta devine prea încărcată, și poți adăuga accesorii în celelalte culori. Bineînțeles că roata culorilor îți poate fi de ajutor și atunci când alegi cum te vei machia.

 

Sperăm că vei ține cont de micul ghid pe care ți l-am prezentat atunci când îți vei compune următoarea ținută. Iar dacă nu vrei să pierzi timpul, poți intra direct pe www.foggi.ro, unde ți-am pregătit combinații complete, care respectă întru totul roata culorilor.

 

Îți urăm, ca de obicei, spor la shopping! 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos