Cum sa iti reorganizezi garderoba pentru noul an?

Anul Nou reprezinta un nou inceput, schimbari pe toate planurile si energie multa. E momentul sa faci schimbari chiar si in garderoba ta, acum cat totul e frumos si nou, ai chef de viata si nu ai intrat inca in rutina.

Iti dam noi cateva idei cum sa iti reorganizezi garderoba, cum sa scapi de hainele vechi, pentru a face loc celor noi. E perioada reducerilor, sigur gasesti ceva dragut pe www.foggi.ro.



In primul rand, cand incepi curatenia, pune-ti muzica. Alege muzica ta preferata, un playlist energizant, pentru a nu te plictisi repede. Apoi da-i drumul la treaba.

1. Scoate toate hainele din dulap, tot tot!


Dupa ce ai scos tot din dulap, incepe sa le sortezi in functie de grosime, vara sau iarna, apoi sorteaza-le pe categorii: bluze, rochii, pantaloni, blugi etc.

Dupa ce le-ai sortat, pune-le deoparte pe cele pe care le-ai purtat in ultimele 2 luni. Cele pe care nu le-ai mai purtat de mai mult de doua luni, cu siguranta pot fi donate, sunt cele de care ai uitat si nu le duci lipsa in tinutele tale. Fix astea pot fi donate, daruite.

2. Sterge rafturile de praf


Rapid, sterge rafturile de praf, astfel incat sa fie totul OK cand pui in garderoba ce ai ales.

3. Probeaza hainele alese


Dupa ce ai ales hainele pe care doresti sa le pastrezi, probeaza-le. Vezi daca iti mai plac cum iti vin, daca iti place culoarea etc, astfel incat vei mai scapa de inca o tura de haine nefolositoare.



4. Pantofii si accesoriile

Cum ai facut cu hainele, asa trebuie sa procedezi inclusiv cu pantofii si accesoriile. Cu siguranta ai esarfe sau pantofi in spatele dulapului pe care nu i-ai mai purtat de cel putin 1 an. Aceste lucruri trebuie eliminate din garderoba, cu siguranta nu le vei mai purta niciodata, din diferite motive.

5. Pune la vedere hainele de sezon


Primul pas a fost sa sortezi hainele in functie de anotimp, asadar pune in fata, la vedere doar hainele pe care le porti in sezonul in care te afli.

De cate ori ar trebui sa faci aceasta curatenie? 

De cel putin 2 ori pe an, la schimbarea garderobei, astfel incat vei aduce in atentia ta hainele de care ai nevoie.

Sursa foto: Pinterest 10.01.2019

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos