Ținute cocktail: idei, sfaturi și recomandări despre cum să compui ținuta perfectă care să atragă atenția tuturor

Ținute cocktail: idei, sfaturi și recomandări despre cum să compui ținuta perfectă care să atragă atenția tuturor

1. Tinute cocktail - petrecere.jpg

Ai fost invitată la un eveniment care are ca dress code ținută tip cocktail și nu știi exact ce fel de outfit să alegi? Majoritatea femeilor se află în dificultate atunci când vine vorba de astfel de ținute, iar marea temere este ca vestimentația aleasă să nu fie prea elegantă sau din contră, prea casual pentru eveniment. Avem pentru tine multe idei, sfaturi și recomandări de ținute de cocktail care să te ajute să arăți impecabil la următorul eveniment!

1. Ținute cocktail – unde le poți purta?

O ținută de cocktail implică purtarea unei ținute mai elegante decât una casual, de zi, dar mai puțin sofisticată decât una de seară. Dacă ar fi să descriem un outfit, am spune ”cochet”. În ultimul timp, auzim din ce în ce mai mult despre evenimente care impun un astfel de cod vestimentar, de la botezuri pe timp de zi (sau chiar nunți), la aniversări, petreceri de Crăciun, lansări de produse sau alte evenimente corporate.

Ce înseamnă o petrecere de tip cocktail?

1.1. Tinute cocktail - epoca Gatsby.jpg

Evenimentele de tip cocktail au apărut pentru prima dată prin anii 1920-1930, în epoca jazz-ului, atunci când nobilii obișnuiau să își cheme prietenii sau familia acasă pentru a servi diverse aperitive și băuturi. Este suficient să citești cartea ”Marele Gatsby” sau să vezi ecranizarea romanului pentru a-ți da seama cât de spectaculoase, dar pline de bun gust erau ținutele de cocktail ale femeilor în acea vreme, și cât de sofisticată era atmosfera.

 

În ziua de astăzi, o petrecere de tip cocktail este definită de următoarele caracteristici:

Băuturi de tip cocktail, servite în pahare sofisticate,

Atmosferă elegantă, cu muzică ambientală,

Gustări ușoare – platouri cu brânzeturi fine, fructe, bruschete etc

• Socializare – în cadrul acestor petreceri cocktail este încurajată socializarea

1.1. Tinute cocktail - cocktailuri.jpg

2. Cum compui corect o ținută de cocktail?

Multe femei sunt în încurcătură atunci când trebuie să compună o ținută de tip cocktail. Sunt sau nu permise rochiile cu paiete? Poți purta pantaloni? Pantofii cu toc sunt obligatorii? Atât de multe întrebări și prea puține răspunsuri. Hai să vedem împreună cum ar trebui să compui corect o ținută de cocktail!

2. Tinute cocktail - rochie neagra, decolteu in V.jpg

Verifică cu atenție dress code-ul: Poate fi ”glam cocktail” – o ținută de cocktail strălucitoare, poate fi ”Gatsby party” – cu ținute de cocktail inspirate din acea epocă, ”white/black cocktail” – o ținută albă/neagră de cocktail.

Alege materialele potrivite: Alege o vestimentație din materiale naturale – mătasea, satinul sau catifeaua aduc un plus de rafinament.

Alege culorile potrivite: În general, în cadrul acestor petreceri sunt recomandate culorile neutre precum negru, gri sau nuanțele nude, însă poți alege și culori mai îndrăznețe, dacă dress code-ul îți permite.

Alege pantofii potriviți: Pantofii cu toc nu trebuie să lipsească dintr-o ținută cocktail de damă. Asigură-te că alegi o mărime potrivită a tocului pentru a nu întâmpina disconfort. 

Alege accesoriile potrivite: De cele mai multe ori, o ținută cocktail este scoasă în evidență de accesoriile pe care le porți. Poți alege o pereche de cercei deosebită, brățări sau un colier elegant, care să completeze armonios outfit-ul ales. O pălărie sau un accesoriu de cap pot fi la fel de inspirate pentru o ținută cocktail glam.

Simplitatea este cheia succesului: Un look rafinat este un look simplu și echilibrat – ai grijă să nu ai prea multe accesorii, evită piesele vestimentare cu prea multe culori sau imprimeuri sau combinațiile de materiale nepotrivite. 

Adoptă o atitudine încrezătoare: Poartă ținuta de cocktail cu încredere pentru a atrage atenția tuturor. Dacă ai ales un outfit care te reprezintă, acest lucru nu ar trebui să fie chiar atât de greu de făcut. 

2.1. Ținută cocktail pentru femei – din ce este compusă?

Ținuta de cocktail clasică pentru femei este compusă de regulă dintr-o rochie și o pereche de pantofi cu toc. Asta nu înseamnă însă că nu poți purta o pereche de pantaloni cu un top deosebit, o salopetă sau chiar un costum de damă elegant. Important este să alegi doar acele piese care denotă multă eleganță. Iată câteva exemple de ținute cocktail pe care le poți purta încrezătoare la următoarea petrecere:

Rochie ”little black dress” și pantofi cu toc înalt

2.1. Tinute cocktail - Little black dress.jpeg 2.1. Tinute cocktail - sandale cu toc inalt, potrivite pentru little black dress.jpg

Pantaloni culottes în culori neutre, top/bluză cu imprimeu și pantofi stiletto

2.1. Tinute cocktail - Pantaloni culottes, bluza cu imprimeu.jpeg 2.1. Tinute cocktail - Pantaloni culottes negri, top fara bretele.jpg

• Salopetă de damă și sandale cu toc înalt (pe foggi.ro vei găsi o gamă variată de salopete elegante de damă)

2.1. Tinute cocktail - salopeta rosie.jpg 2.1. Tinute cocktail - salopeta neagra.jpeg

• Costume de damă și pantofi în culori îndrăznețe (dacă dress code-ul îți permite)

2.1. Tinute cocktail - costum de dama portocaliu.jpeg 2.1. Tinute cocktail - costum de dama roz.jpeg

• Costume în nuanțe neutre, cu detalii elegante

2.1. Tinute cocktail - costum de dama alb.jpeg 2.1. Tinute cocktail - costum de dama negru.jpeg

2.2. Ținută cocktail pentru bărbați – din ce este compusă?

Dacă plănuiești să îți duci și partenerul la o petrecere de tip cocktail și nu știi cu ce să îl îmbraci, nu îți face probleme – avem câteva recomandări pentru tine în acest sens. 

Dacă acum câteva zeci de ani erau la modă costumele tip smoking, astăzi majoritatea bărbaților merg la evenimentele tip cocktail în costum clasic negru sau bleumarin, dacă nu se specifică altceva în codul vestimentar de pe invitație. Spre exemplu, în cazul unei petreceri care se ține pe o plajă, partenerul tău poate opta pentru o pereche de pantaloni și o cămașă mai lejeră, eventual dintr-un material natural, care lasă pielea să respire, cum este inul.

Iată câteva idei de ținute de cocktail pentru bărbați:

2.2. Tinute cocktail - tinuta barbateasca 1.jpg 2.2. Tinute cocktail - tinuta barbateasca 2.jpg 2.2. Tinute cocktail - tinuta barbateasca 3.jpg

3. Ținute cocktail pentru femei – cum le alegi în funcție de anotimp?

Ținuta de cocktail nu trebuie adaptată doar în funcție de dress code sau de personalitatea ta, ci și de anotimp.

Vara ar fi bine să optezi pentru materiale naturale, care nu se lipsesc de piele, în timp ce iarna ar trebui să alegi materiale cât mai călduroase, care să te facă să te simți cât mai confortabil.

3.1. Ținute de cocktail de primăvară-vară

Ținutele de cocktail de damă pentru sezonul primăvară-vară sunt compuse de cele mai multe ori din rochii cocktail din materiale vaporoase, cu imprimeuri vesele. Poți alege o rochie maxi din bumbac sau mătase naturală, o rochie elegantă, cu umerii goi și cu tot felul de detalii care aduc un plus de romantism (volane, broderii, accesorii florale), o fustă midi sau o fustă plisată cu o bluză rafinată. 

La capitolul încălțăminte ar fi bine să te orientezi către sandale cu toc înalt sau cu platformă, în funcție de obiectele vestimentare alese. Dacă îți compui un outfit din culori neutre, poți completa ținuta cu o pereche de sandale într-o culoare aprinsă, de vară. Dacă în schimb ai o rochie cu un imprimeu care atrage toată atenția, poți echilibra cromatic ținuta printr-o pereche de încălțăminte în culori neutre. 

Dacă mergi la un eveniment într-o zi de primăvară mai rece, poți adăuga ținutei un sacou și poți schimba perechea de sandale cu una de pantofi. Accesorizeaz-o cu o pălărie și vei fi vedeta serii.

3.1. Tinute cocktail - rochie maxi, primavara-vara.jpg 3.1. Tinute cocktail - fusta, top, sacou, palarie, primarava-vara.jpg

3.2. Ținute de cocktail de toamnă-iarnă

Dacă în sezonul cald se recomandă culorile cât mai calde și vesele, în sezonul rece cele mai inspirate ținute de cocktail se învârt în jurul nuanțelor închise – negru, gri, maro, bleumarin. Poți opta pentru rochii elegante cu mâneca lungă, din materiale precum catifea, brocart sau chiar lână. O rochie neagră, clasică, va fi întotdeauna un succes la orice petrecere de tip cocktail. Rochiile sau costumele de damă în culori precum burgund sau verde smarald sunt și ele printre cele apreciate la astfel de evenimente rafinate. În funcție de locația petrecerii, poți opta și pentru o ținută compusă dintr-o fustă midi și un pulover stilat, cu detalii ce ies în evidență, din dantelă sau broderie. 

Ținutele de toamnă-iarnă pot fi accesorizate cu mănuși lungi, eșarfe din mătase, un bolero care să te protejeze de frig etc. Bocancii nu se încadrează în dress code-ul cocktail, însă poți alege o pereche de pantofi, botine sau ghete elegante cu toc. 

Iată câteva exemple de rochii potrivite pentru un eveniment organizat în sezonul toamnă-iarnă:

3.2. Tinute cocktail - rochie neagra 1, toamna-iarna.jpeg 3.2. Tinute cocktail - rochie neagra 2, toamna-iarna.jpeg 3.2. Tinute cocktail - rochie neagra 3, toamna-iarna.jpeg

4. Cum alegi o ținută de cocktail în funcție de locația în care mergi?

Petrecerile de tip cocktail se pot ține în mai multe locuri, de la restaurante și baruri, până la locații în aer liber (pe plajă) sau sediul firmei, dacă evenimentul este unul corporate. Este important să adaptezi ținuta și în funcție de locația în care se va ține petrecerea:

Restaurant sau locație de lux: vei avea nevoie de o ținută de cocktail formală, cum ar fi o rochie elegantă, cu detalii rafinate. Accesorizarea rochiei este esențială în acest caz – optează pentru bijuterii fine, pentru un machiaj cât mai natural, o poșetă de dimensiuni mici și o pereche de pantofi clasici, cu toc înalt. Nu ai cum să dai greș cu o astfel de ținută.

4. Tinute cocktail - rochie verde pentru receptie formala.jpeg

Bar modern sau club: singura situație în care sunt permise rochiile cu paiete sau cu alte detalii strălucitoare, care atrag atenția. Pentru un astfel de eveniment poți opta pentru o rochie mai îndrăzneață, scurtă sau cu un decolteu adânc – ai grijă însă să nu duci ținuta într-o zonă vulgară. Accesorizează ținuta cât mai îndrăzneț, cu bijuterii tip statement sau o pereche de încălțăminte atipică. 

4. Tinute cocktail - rochie neagra stralucitoare pentru club sau bar modern.jpeg

Aer liber sau plajă: alege o ținută mai relaxată și confortabilă. Poate o rochie lejeră, vaporoasă sau un compleu de damă dintr-un material subțire. În magazinul nostru vei găsi o varietate mare de costume de damă potrivite pentru o astfel de ocazie.

4. Tinute cocktail - compleu dama alb pentru petrecere pe plaja.jpeg

Recepție formală sau eveniment corporate: Ținuta pentru o astfel de ocazie trebuie să fie impecabilă. Ai nevoie de o rochie rafinată sau un costum de damă elegant, și o pereche de pantofi/sandale cu toc. Bijuteriile trebuie să existe într-o astfel de ținută, însă ele nu vor fi vedeta ținutei, ci vor fi purtate doar ca să o completeze armonios.

4. Tinute cocktail - rochie verde pentru resturant de lux.jpeg

5. Ce trebuie să eviți să porți într-o ținută tip cocktail + Cum accesorizezi o ținută de cocktail pentru femei? 

Poate fi destul de ușor să dai greș cu o ținută tip cocktail, dacă alegi obiectele vestimentare nepotrivite. Iată ce nu ar trebui să se regăsească niciodată într-un astfel de outfit:

Rochii lungi, de gală – oricât ar fi de frumoase și de spectaculoase, rochiile lungi de gală nu sunt potrivite pentru un eveniment de tip cocktail. 

Pantaloni casual – pantalonii casual sau din denim nu pot fi purtați la o petrecere cocktail, nici măcar dacă vorbim de una ce se ține pe plajă sau într-o altă locație în aer liber.

Tricourile – fac parte din aceeași categorie cu cea a pantalonilor casual și trebuie evitate pe cât posibil.

Hainele prea strâmte, care dezvăluie prea mult – rochiile cu decolteu prea adânc la o recepție formală pot fi considerate vulgare.

Pantofii incomozi – am specificat de multe ori că ținutele tip cocktail au nevoie de o pereche de pantofi cu toc, însă asta nu înseamnă că ar trebui să porți pantofi incomozi.

Bijuterii tip kitsch – ținutele cocktail implică purtarea unor bijuterii cât mai rafinate și elegante.

 

Cum accesorizezi o ținută de cocktail pentru femei? 

Dacă tot am adus în discuție bijuteriile, în continuare îți vom oferi câteva sfaturi utile care te vor ajuta să îți accesorizezi cât mai bine ținutele. Iată ce fel de accesorii poți purta:

Cercei, brățări, inele elegante;

Eșarfe din mătase;

Poșete de dimensiuni mici, cochete;

Pălării (pentru evenimentele în aer liber);

Curele subțiri, care accentuează talia.

 

6. Idei de ținute de cocktail de damă potrivite pentru orice ocazie

Orice femeie ar trebui să aibă în dressing câteva obiecte vestimentare de bază. Cele de mai jos sunt cele care te vor ajuta să compui o ținută de cocktail perfectă:

Rochia clasică neagră, cunoscută și sub numele de ”little black dress”;

O pereche de pantaloni din stofă, evazați;

O bluză sau un top din mătase;

O fustă midi, într-o culoare neutră;

O pereche de pantofi/sandale cu toc înalt. 

Aceste piese vestimentare pot fi purtate și în ținute de zi cu zi, în stil office, dar și la evenimente mai elegante, dacă sunt accesorizate corespunzător. Dacă nu ai inspirație, avem noi câteva imagini cu astfel de ținute cu care nu vei da greș la un eveniment cocktail!

6. Tinute cocktail - pantaloni verzi, top cu imprimeu.jpg 6. Tinute cocktail - pantaloni negri, bluza verde.jpeg 6. Tinute cocktail - fusta animal print, bluza neagra.jpeg

În concluzie, o ținută cocktail nu este chiar atât de dificil de compus, dacă ai la îndemână piesele potrivite. Dacă ții cont de locația în care va avea loc evenimentul și de dress code-ul impus (dacă există unul), nu ai cum să dai greș – mai ales că pe foggi.ro vei găsi întotdeauna opțiuni de rochii, costume și salopete elegante de damă potrivite pentru astfel de petreceri!

Sursă foto: foggi.ro, unsplash.com, pexels.com

 

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos