Ținute de botez pentru femei în funcție de anotimp și locație. Ce să porți în loc de rochie fără să neglijezi codul vestimentar?

Ținute de botez pentru femei în funcție de anotimp și locație. Ce să porți în loc de rochie fără să neglijezi codul vestimentar?

Botezul se numără printre acele momente care poartă o încărcătură emoțională aparte, cu multă bucurie, energie și speranță. Importanța acestui eveniment unic trebuie tratată pe măsură, iar acest respect trebuie subliniat și prin alegerea vestimentației.

Selectarea unei ținute de botez pentru femei se poate dovedi o provocare pentru majoritatea doamnelor și domnișoarelor, așa că, acest ghid este gândit să inspire și să ofere idei și sfaturi esențiale. 

1. Ținute de botez pentru femei - Ce este indicat să porți în funcție de anotimp?

1. Ținute de botez pentru femei - Ce este indicat să porți în funcție de anotimp - fată cu rochie brodată și mâneci lungi.jpg

Ținutele trebuie să îți definească stilul, să sublinieze personalitatea, să evidențieze avantajele și nu în ultimul rând să camufleze micile imperfecțiuni. Ținutele de botez pentru femei nu fac excepție de la regulă, chiar dacă evenimentul presupune respectarea unui dress code. 

♥ Personalitatea dictează alegerea ținutei de botez, nu invers 

Stilul unei ținute de botez pentru femei trebuie să rezoneze cu personalitatea respectivei. Astfel, dacă te încadrezi în tipologia persoanelor introvertite, mai degrabă timide și calme decât exuberante, atunci orientează-te către nuanțe pastelate, modele uni sau imprimeuri vesele. Firile energice se pot îndrepta către rochii îndrăznețe, în culori intense pe care să le stilizeze cu accesorii speciale.  

♥ Anotimpul condiționează ținuta 

Ținutele de botez trebuie adaptate nu doar personalității tale, ci și anotimpului în care are loc marele eveniment. 

 Idei de ținute de damă pentru botez pentru primăvară 

1. Ținute de botez pentru femei - Ce este indicat să porți în funcție de anotimp - fată în rochie fără mâneci, roz cu imprimeu floral.jpg

Primăvara, vedetele sezonului sunt nuanțele de bleu, lila, roz, roșu, violet, verde sau turcoaz. Sunt culori inspirate din natura proaspătă, ce a renăscut după o iarnă grea. De asemenea, în acest sezon merg de minune materialele delicate, fine, garnisite cu imprimeuri florale. 

Idei de ținute de botez de femei pentru vară 

Dacă fericitul eveniment are loc vara, atunci libertatea de alegere se extinde și mai mult. În zilele calde poți opta pentru ținute fără umeri, cu volane sau bretele. Îmbracă o rochie cu croi A line sau largă în partea de jos. Pentru sezonul de vară, imprimeurile florale, bulinele sau dungile subțiri se integrează perfect în peisaj, mai ales dacă după ceremonia religioasă urmează petrecerea în aer liber.

1. Ținute de botez pentru femei - Ce este indicat să porți în funcție de anotimp - fată în rochie lungă roz cu părul prins la spate cu o funda roz.jpg

Tot pentru botezurile organizate în sezonul estival, designerii te sfătuiesc să alegi rochiile maxi din materiale vaporoase. Oferă ținutei pentru botez un aer sofisticat purtând câteva bijuterii fine din aur și o poșetă elegantă.

1. Ținute de botez pentru femei - Ce este indicat să porți în funcție de anotimp - fete cu rochii de ocazie la restaurant.jpg

Rochiile de cocktail care merg purtate la petrecerea de botez sunt modelele lungi până la genunchi și realizate din materiale vaporoase. Încalță o pereche de sandale cu bretele subțiri, o geantă plic și o pereche de cercei lungi.

Pentru o ținută de zi de botez ai mai putea alege o fustă de brocart, o cămașă elegantă din mătase, o pereche de sandale sau de pantofi cu toc, un clutch și un colier delicat. 

Idei pentru ținute de botez toamna 

Odată cu venirea toamnei, ținutele de botez pentru damă sunt definite de materiale groase care asigură confortul termic necesar întregului corp. Poți îmbrăca o rochie elegantă tip sacou sau un deux pieces format din sacou, fustă ori pantaloni, în funcție de varianta care te avantajează și îți oferă cel mai mare confort. 

1. Ținute de botez pentru femei - Ce este indicat să porți în funcție de anotimp - rochie de femei neagră cu mâneci lungi.jpg1. Ținute de botez pentru femei - Ce este indicat să porți în funcție de anotimp - rochie de femei pe albastru deschis.jpg1. Ținute de botez pentru femei - Ce este indicat să porți în funcție de anotimp - rochie de femei albă cu franjuri.jpg

Toamna, poți combina nuanțele arămii sau bej cu cele vii, precum galbenul pentru un contrast de bun gust. În ceea ce privește potrivirea pieselor vestimentare, nu ezita să porți rochii cu mâneci transparente cu dungi subțiri verticale sau motive cu flori de toamnă. 

Dacă ești adepta ținutelor mai sobre, atunci îmbracă o pereche de pantaloni de stofă bleumarin alături de o cămașă crem sau galbenă. Dacă nu-ți place să porți fuste sau rochii toamna, atunci o alternativă elegantă sunt salopetele elegante de damă, simple sau cu imprimeuri florale sau buline.

1. Ținute de botez pentru femei - Ce este indicat să porți în funcție de anotimp - saloperă de femei albastră.jpg

  1. Ținute de botez pentru femei - Ce este indicat să porți în funcție de anotimp - salopetă de femei verde din catifea.jpg

Idei pentru ținute de botez iarna 

Botezul organizat iarna oferă ocazia de a purta compleuri din fustă peste genunchi și sacou cu mâneci trei sferturi. Rochia pentru botezul de iarnă este cea ideală dacă este un model lung în croi A line. Dacă preferi pantalonii în locul fustei, atunci îmbracă un model clasic și un sacou cu croială asimetrică pentru un look inedit, dar potrivit cu specificul evenimentului. 

Ai grijă la culori și nu te lăsa atrasă de cromatica rigidă, specifică sezonului. Până la urmă participi la un eveniment unde se celebrează o naștere a unui copil, deci ținuta trebuie să fie în ton cu atmosfera: optimistă. Combină culori precum crem, alb sau albastru cu nuanțe de roz prăfuit, ecru sau galben. Imprimeurile nu trebuie să fie asociate neapărat cu anotimpurile însorite. Pentru ținutele de iarnă merg la fel de bine ca în oricare alt sezon imprimeurile cu motive florale sau dungi subțiri.

Fiind iarnă, completează look-ul cu ajutorul unui palton elegant și a unui perechi elegante de cizme negre cu toc înalt. Iarna și toamna sunt anotimpuri în care cromatica vestimentară este preponderent formată din culori închise, precum negru sau maro. Aceste nuanțe sunt elegante și merită integrate în ținute pentru birou sau alte ocazii, dar evită-le când participi la evenimente vesele și mai puțin sobre, precum botezul.

1.1. Ținute de botez - Ce nu este indicat să îmbraci la acest eveniment?

1.1. Ținute de botez - Ce nu este indicat să îmbraci la acest eveniment - fată în rochie albă casual, geantă albă cu inimioare roșii.jpg

Botezul e un eveniment deosebit și care este dedicat nașterii unui copil. Așadar, orice ținută pentru botez de femei trebuie să rezoneze cu specificul ocaziei. Ce nu este recomandat să porți la eveniment? Care sunt greșelile de vestimentație prin care femeile își compromit frecvent o ținută care de altfel ar fi fost una reușită?

♥ Regula 1: fără ținute provocatoare

Ținutele de botez trebuie să rezoneze cu specificul ocaziei, deci renunță la vestimentațiile provocatoare, descrise prin design sclipicios, decolteuri adânci, spatele gol, croieli strâmte sau crăpături. De asemenea, alege să nu porți rochii foarte lungi la botezuri. Optează pentru rochii de damă midi sau cele care trec puțin peste genunchi. 

♥ Este indicat să integrezi pălăriile la ținuta de botez de damă?

Dacă ai în plan să porți o ținută pe care să o poți stiliza cu o pălărie, atunci optează pentru una elegantă pe care să o accesorizezi cu un medalion rafinat și o pereche de cercei statement. 

♥ Oprește pentru altă ocazie ținutele casual

Din categoria ținutelor excluse pentru botez mai fac parte și puloverele, cardiganele, fustele și rochiile mini. La fel de neinspirate sunt și ținutele de la polul opus, adică cele casual sau office. Așadar, lasă acasă pantofii comozi pe care îi porți în majoritatea zilelor, precum și hainele pe care le porți la birou. 

Blugii nu sunt cea mai încurajată idee în privința unei ținute de botez pentru femei sau bărbați. Totuși, designerii permit purtarea unei perechi de blugi simpli, fără imprimeuri sau rupturi, cu un croi drept în nuanțe închise ori o pereche albă. Modul în care asortezi blugii și accesorizezi ținuta va face diferența și va neutraliza aerul casual al blugilor. Așadar, poartă o cămașă elegantă, o pereche de pantofi cu toc, o geantă potrivită evenimentului și accesorii colorate. 

   Ținute de botez pentru nașă

Dacă te afli în fericita postură de nașă la botezul unui copil, atunci ținutele pentru botez pe care le alegi trebuie să se ridice la nivelul statutului tău. Dacă evenimentul are loc primăvara sau vara, atunci mizează pe materiale ușoare, precum in, bumbac sau mătase. În sezonul cald, pentru a compune o ținută de nașă de botez, merg de minune culorile pastel, cele nude, crem, bej, alb sau nuanțele pământii. 

Dacă îmbraci o rochie, atunci poartă un model până la genunchi sau mai jos. Ție ca nașă ți se aplică aceleași reguli în privința vestimentației ca și la restul invitatelor. Așadar, când compui ținuta de nașă pentru botez evită să porți piese provocatoare, rochii cu despicături sau decolteuri prea mari, culori stridente sau imprimeuri țipătoare.

Deși designerii te încurajează să porți o rochie pentru nașă, cu toate acestea este perfect și dacă optezi pentru un costum cu fustă sau pantaloni și sacou ori un outfit format dintr-o pereche de pantaloni eleganți și un top din dantelă, garnisit cu volane. 

1.1. Ținute de botez - Ce nu este indicat să îmbraci la acest eveniment - rochie lungă verde deschis.jpg 1.1. Ținute de botez - Ce nu este indicat să îmbraci la acest eveniment - rochie lungă roz, femeie cu păr lung.jpg 1.1. Ținute de botez - Ce nu este indicat să îmbraci la acest eveniment - rochie lungă roz, femeie cu coc.jpg

Dacă ai fost numită nașă la un botez organizat în anotimpurile reci, caută o ținută de botez pentru toamnă - iarnă formată dintr-o rochie lungă, cel puțin până la genunchi. Paleta cromatică de toamnă pentru o ținută de botez pentru nașă implică nuanțe de roșu, violet, verde închis, vișiniu sau gri. 

 Idei vestimentare pentru mama copilului

Care sunt ținutele pe care le poate aborda o mamă la evenimentul cel mai important din viața ei și anume: botezul copilului? Cea mai la îndemână alegere sunt rochiile, evident. Rochia de botez trebuie adaptată siluetei, să aibă o lungime medie și un design de bun gust. La fel de interesante sunt și outfiturile pentru botez compuse din rochie midi albă, sacou și sandale cu toc gros.

Ar merge și o fustă midi sau lungă cu motive florale, alături de un top elegant. Pentru firile mai practice care pun preț pe confort, o alegere inspirată sunt ideile de ținute pentru botez de femei formate din pantaloni ori fustă și un sacou.

1.2. Ținute de botez de damă - De ce nu sunt încurajate nonculorile?

1.2. Ținute de botez de damă - De ce nu sunt încurajate nonculorile - fată cu rochie albă cu dantelă și fără mâneci.jpg

Sunt potrivite ținutele albe pentru ceremonia botezului? Deși multă lume face confuzie între vestimentația de nuntă și cea de botez, în realitate, ținutele de botez ar trebui să fie mai relaxate. Dacă la nuntă nu este indicat să porți alb ca femeie, la botez poți îmbrăca liniștită această nonculoare.

Cu atât mai mult cu cât, botezul este un eveniment asociat cu puritatea și inocența, deci albul se integrează cu succes în ambient. Dacă albul ți se pare prea monoton, atunci îmbogățește-ți garderoba cu câteva piese în nuanțe de crem sau ecru.  

Poate fi integrat negrul în ținutele de botez pentru femei? Negrul este o nonculoare care imprimă prestanță oricărei ținute și se asortează cu absolut orice. Totuși, amintește-ți de simbolistica evenimentului la care participi: nașterea unui copil.

Designerii descurajează purtarea hainelor negre în ținutele de damă pentru botezuri. Dacă totuși alegi să o porți, echilibrează sobrietatea pieselor vestimentare prin purtarea unor accesorii colorate ori a unei bluze sau rochii din materiale cu un imprimeu mare și vesel. Sau o piesă din cu mâneci bufante ori transparente din dantelă.

2. Ținute pentru botez în funcție de locația evenimentului

2.Tinute de botez-femeie bruneta in rochie lunga albastra si fara maneci.jpg

Pentru a merge la sigur cu ținutele de botez este indicat să întrebi părinții copilului dacă evenimentul presupune un dress code sau atmosfera va fi una relaxată.

Dacă botezul are loc în anotimpul cald și dorești să porți rochii cu bretele sau bluze cu umerii goi, atunci ia cu tine un blazer cu care să te acoperi în timpul ceremoniei de la biserică. De asemenea, interesează-te dacă ulterior se merge la restaurant sau dacă evenimentul va continua cu o petrecere în aer liber, pe o terasă ori grădină. 

2. Ținute pentru botez în funcție de locația evenimentului - fată cu fustă înflorată și top în carouri albastre cu alb.jpg

O variantă care merge atât la petrecerile de restaurant, cât și pentru ținutele de botez în aer liber se referă la rochiile cu croi mulat, create din satin și cu decolteu rotund. Alege să o completezi cu o pereche de pantofi cu toc mic sau mediu, în funcție de confortul tău.

 

Rochiile elegante din tulle transparent cu mâneci trei sferturi și croi mulat merg de minune la evenimentele care au loc în aer liber. Dacă preferi decolteurile, atunci pune-ți în valoare bustul printr-un model de rochie cu decolteu rotund. 

Pentru un look desăvârșit care accentuează suplețea siluetei atașează și o curea elegantă. Rochiile de acest tip se asortează fabulos cu un clutch și o pereche de sandale în ton cu ținuta.

Modelele de rochii pentru botez tip cloș din tulle și broderie în zona bustului sau accesorizate cu paiete se integrează fără probleme în contextul ținutei pentru petrecerea de botez. Acest gen de rochie îți pune în vedere feminitatea alături de o pereche de pantofi stiletto sau sandale cu toc mediu. 

Tot din gama rochiile potrivite pentru niște ținute desăvârșite pentru un botez sunt modelele cambrate pe talie, cu decolteu în V, garnisit cu volane pentru un plus de efect estetic. La acest tip de rochie poate fi atașat un clutch mic și o pereche de pantofi cu toc. La petrecerile organizate la restaurant se poartă rochiile lungi în culori pastel sau rochiile cocktail.

Ținutele de botez la femei pot însemna și rochiile lungi cu o mică tăietură pe lateral. Pentru petrecerile de botez care au loc în aer liber, ținuta de botez pentru zi pentru femei poate fi una compusă dintr-o pereche de pantaloni din stofă și cu talie înaltă, însoțită de o bluză cu design inedit.

De asemenea, o ținută pentru botez de zi cu care nu ai cum să dai greș este cea formată din pantaloni din stofă, un sacou nude, o cămașă uni, albă sau bleu, o pereche de pantofi cu toc și o geantă mică.

Orientează-te către rochii de ocazie din materiale precum dantela, satin, vâscoza, bumbacul, mătasea și altele asemenea care să permită pielii să respire. Alte ținute de botez care merg purtate la petrecerea în aer liber sunt salopetele de zi pentru femei cu croi lejer din in sau rochiile cocktail, simple, versatile și vaporoase.

3. Ținute de botez cu pantaloni  - Combinații vestimentare care egalează eleganța clasicei rochii

Rochiile și fustele nu sunt obligatoriu de integrat în ținutele de botez pentru femei. Dacă preferi să porți pantaloni pentru un plus de confort, acest lucru este chiar indicat. În definitiv, un botez este un motiv de sărbătoare unde se celebrează nașterea unui copil și unde oamenii trebuie să se simtă bine, nu să se forțeze să se adapteze unui dress code.

Ținutele de botez cu pantaloni vizează inclusiv salopetele. Acestea trebuie să fie modele lungi, cu croiuri elegante, prevăzute cu mâneci scurte sau modele care lasă un umăr la vedere și celălalt complet acoperit. Din punct de vedere cromatic, optează pentru nuanțe închise de verde, crem sau albastru marin. 

De asemenea, poți compune o ținută casual de botez pentru damă, dar în ton cu evenimentul cu ajutorul unei perechi de pantaloni eleganți alături de un top din mătase într-o culoare delicată.

Mai mult, poți crea un costum prin asortarea unui sacou oversized, unui top elegant și o pereche de pantaloni evazați și cu talie înaltă. Pentru ținute elegante de damă pentru botez, cele mai potrivite imprimeuri sunt motivele florale, printurile potolite, bulinele, dungile subțiri și alte forme geometrice. 

Ținutele pentru botez cu pantaloni includ de asemenea și versatilele salopete de ocazie. Salopetele elegante pot defini ținuta ideală pentru botez, mai ales dacă dorești un outfit care să îmbine eleganța și confortul.

O idee pentru ținuta de damă de botez ar mai putea viza și accesorizarea salopetei de ocazie cu o curea elegantă pentru talie, o pereche de cercei sau un colier statement, un clutch și pantofi cu inserții strălucitoare.

4. Ținută pentru petrecerea de botez - Cum să nu stilizezi vestimentația?

4. Ținută pentru petrecerea de botez - Cum să nu stilizezi vestimentația - femeie cu cercei și colier din aur.jpg

Botezul este un eveniment mai relaxat, comparativ cu nunta. Totuși, chiar dacă atmosfera este mai destinsă, iar ținutele de zi pentru botez pentru femei mai permisive, nu este indicat să te abați de la regulile de etichetă. 

Alegerea pantofilor 

Pantofii sunt piesele esențiale din ținutele de botez pentru femei, indiferent de vârstă. Regula de bază este să încalți pantofi comozi, dar în ton cu ținuta la botez și natura evenimentului. La botezuri se stă mult în picioare la ceremonia religioasă, apoi vei dori să dansezi și să socializezi cu restul invitaților la petrecerea de la restaurant. Așadar, poți lăsa pentru alte ocazii pantofii cu toc înalt și subțire.

Ce poți purta la o ținută elegantă de botez? Cea mai bună alegere pentru care îți vei mulțumi la finalul evenimentului sunt sandalele sau pantofii eleganți cu toc gros, mic sau mediu, cu barete sau fără, deschise sau închise în față sau chiar pantofii stiletto. Pentru ținutele de sezon rece, achiziționează o pereche de cizme elegante mulate pe picior, botine sau ghete cu toc. 

Alegerea accesoriilor 

Accesoriile sunt un must have, piesele-vedetă care dau personalitate ținutei tale. Ținutele de botez pentru femei urmează mai degrabă un stil format din piese delicate, culori și imprimeuri discrete, care să rezoneze cu inocența evenimentului.

Prin urmare, ca să nu faci tocmai tu notă discordantă cu restul invitatelor, alege sa-ți înfrumusețezi toaleta cu o geantă plic sau de umăr ori un clutch de mici dimensiuni, bijuterii din aur sau accesorii colorate dacă ținuta de botez este predominant formată din culori închise. 

Dacă la outfit-ul tău pentru botez merge să porți o pălărie, atunci alege una de mici dimensiuni, garnisită cu un element decorativ finuț sau puțină dantelă. Dacă ținuta îți permite să porți mănuși, atunci adaugă o pereche scurtă sau lungă, din dantelă, catifea ori satin. Alte accesorii potrivite momentului sunt curelele subțiri pentru fustele sau pantalonii cu talie înaltă.

Așadar, ținutele pentru un botez trebuie să strălucească prin eleganță, să se remarce prin decență, să atragă prin culori vesele și croiuri de bun simț atât pentru oamenii prezenți, cât și pentru locațiile în care vor avea loc ceremonia propriu-zisă și petrecerea.  

Surse foto: unsplash.com, foggi.ro

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos