Poarta Rochii de Seara Deosebite Potrivite Siluetei Tale

Pentru o femeie, participarea la un eveniment special vine la pachet cu multe aspecte care trebuie puse la punct, de la gasirea unei rochii si a accesoriilor potrivite, la machiaj si coafura care sa flateze trasaturile fetei. 

Dintre acestea, piesa de baza – rochia, pune de obicei cele mai multe probleme. Diversitatea modelelor de rochii de seara de dama, trendurile care se tot schimba pot transforma achizitionarea rochiei perfecte intr-o provocare care nu se mai termina. Cum evitam acest lucru pentru a selecta mai usor produsul potrivit?

Un adevarat titan al modei, Hubert de Givenchy considera ca „Rochia trebuie sa urmeze forma corpului unei femei, nu corpul forma rochiei.” Acesta este cel mai important criteriu in alegerea unei rochii, si mai cu seama, a unei rochii de seara. Astfel, considerand tipul de silueta pe care il aveti, veti putea exclude de la inceput modelele care v-ar dezavantaja.

Nu trebuie sa fii fotomodel pentru a arata superb in rochia ta de seara!

Daca vrei sa arati fabulos in rochia de seara, nu trebuie sa ai un corp proportionat milimetric si sa arati ca un fotomodel! Stabilirea conformatiei tale, a punctelor forte si a celor care te avantajeaza mai putin te va ajuta sa alegi rochia de seara perfecta.

Mar, clepsidra, para, dreptunghiulara, triunghi inversata sau miniona – sunt atat de multe forme de corp si ramane doar sa o depistezi pe cea in care te incadrezi. Acesta trebuie sa fie primul pas pe care il faci inainte de a-ti cumpara rochia de seara mult visata.

Fiecare femeie are o forma specifica a corpului si particularitati care o avantajeaza si pe care trebuie sa invete sa le puna in valoare. Astfel, indiferent daca esti mai slaba sau mai plinuta, mai scunda sau mai inalta, cu rochia potrivita vei arata absolut fabulos!

 

In primul rand… cum identificam tipul de silueta?

Trebuie sa stiti ca tipul de silueta este determinat de proportiile corpului. Acestea pot fi observate cu usurinta chiar privind in oglinda. Daca nu va puteti da seama exact, puteti apela la luarea unor masuri. Iata cum pot fi incadrate:

  • Silueta in forma de mar: In cazul persoanelor cu acest tip de silueta, talia este mai pronuntata in comparatie cu soldurile si umerii. 
  • Silueta in forma de para: Aceasta se caracterizeaza prin umeri si talie mai reduse ca dimensiuni in comparatie cu soldurile.
  • Silueta in forma de clepsidra: Acest tip este cel mai ravnit de femei si se distinge prin talia extrem de ingusta, care iese in evidenta si prin solduri si umeri cu proportii relativ egale.
  • Silueta in forma de triunghi inversat: Caracteristicile acesteia sunt umerii lati, talia mai lata si solduri inguse. Acest tip este uneori rezultatul practicarii anumitor sporturi de performanta pe termen lung.
  • Silueta in forma de columna: Acest tip este simplu de identificat, deoarece toate valorile punctelor cheie sunt apropiate.

 

In al doilea rand… cum alegem modelul de rochie potrivit in functie de tipologie?

Tipologia in care te incadrezi nu trebuie sa devina un complex, ci, din contra, purtand rochia potrivita, poate deveni cel mai mare atu!

Daca ai un corp in forma de mar, trebuie sa ai grija sa nu maresti excesiv zona taliei. Acestui tip se recomada rochiile de seara lungi care marcheaza talia. Exista multe modele disponibile, precum cele din tul si broderie in partea de sus. Ti se vor potrivi mai bine culori mai inchise precum negrul, violetul, rosul burgund sau albastrul marin.

In contrast, silueta in forma de para necesita alt tip de rochii pentru a fi pusa in valoare. O rochie cu umerii goi sau pe un singur umar ar pute fi optiunea perfecta pentru tine! De asemenea, pentru un plus de confort, te poti orienta catre o rochie cu decolteu in V. In privinta lungimii, poti lua in considerare inclusiv o rochie de seara 3 sferturi sau chiar o rochie de seara scurta.

In cazul siluetelor clepsidra, aceasta poate fi cel mai usor pusa in valoare de rochii mulate. O varianta inedita sunt rochiile din dantela, care atrag cu usurinta atentia.

Cel de-al patrulea tip de silueta arata extrem de bine in rochii lungi de voal tip sirena. Acestea creeaza un echilibru vizual si arata extrem de bine.

Nu in ultimul rand, in cazul siluetei columna se recomada punerea in evidenta a decolteului si a taliei. Exista astfel de rochii de seara vaporoase, care va permit sa straluciti la orice eveniment.

 Pe langa aceste tipologii „standard”, mai exista femei care au o constructie fizica de tip „petite”. Aceasta face referire la persoane scunde, care au cel mai adesea nevoie de rochii de seara xs. Pentru ca se intampla ca si acestea sa fie mari, o optiune sunt rochiile de seara pentru adolescente, care sunt croite pe masuri mai mici.

Tinand cont de aceste informatii, vei gasi cu siguranta mult mai usor rochia de seara care ti se potriveste!

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos