Ținuta pentru garden party - cum să te îmbraci potrivit pentru eveniment și ce să eviți să porți?

Ținuta pentru garden party - cum să te îmbraci potrivit pentru eveniment și ce să eviți să porți?

Ținuta pentru garden party - cum să te îmbraci potrivit pentru eveniment și ce să eviți să porți.jpg

Atunci când vine vorba de ținuta pentru garden party, eleganța și rafinamentul trebuie să fie cuvintele cheie care îți caracterizează look-ul. Chiar dacă este vorba despre un eveniment ce are loc în natură, în care se pune accent pe socializare, nu trebuie să uiți nicio clipă de feminitate și de alegerea pieselor vestimentare potrivite.

 

Indiferent dacă este vorba despre o petrecere de vară într-o grădină sau un eveniment mai formal, organizat într-un decor rafinat, ținutele pentru garden party trebuie să fie adecvate atât stilului personal, cât și contextului din care urmează să faci parte. Astfel, trebuie să știi că există o varietate mare de opțiuni pe care le poți lua în calcul, iar noi te vom inspira cu cele mai potrivite outfituri pe care le poți îmbrăca la o astfel de ocazie.

În continuate, în acest articol, o să vorbim pe larg despre dress code-ul pentru garden party, începând de la a discuta pe larg despre semnificația acestui concept și continuând cu cele mai potrivite idei de ținute. Totodată, nu trebuie să uiți nici de accesorizarea hainelor și, mai mult, e esențial să eviți niște greșeli comune despre care vom discuta mai jos.

1. Ținută pentru garden party - ce se poate purta la o astfel de ocazie?

Dacă și tu ai fost invitată la un garden party, însă nu știi exact despre ce este vorba la un astfel de eveniment, trebuie să știi că acesta se va desfășura în aer liber, de obicei într-o grădină, într-un parc sau în alt spațiu verde special amenajat pentru a găzdui o astfel de ocazie. Acest gen de petrecere este organizată, în primul rând, pentru socializare, pentru a aduce oamenii cu interese comune la un loc și pentru a-i ajuta să se destindă într-un cadru de poveste. 

 

Mai mult, garden party-urile pot fi organizate în diverse contexte și pentru diferite ocazii, inclusiv pentru nunți, aniversări sau petreceri corporate. Așadar, de la evenimente informale și relaxate, până la evenimente mai sofisticate și elegante, acestea pot avea tematici diferite, motiv pentru care și rochia pentru petrecerea de grădină va fi concepută în funcție de scopul ieșirii tale.

Bineînțeles, poți opta și pentru alte piese vestimentare pentru o astfel de ocazie, cum ar fi o salopetă elegantă, o bluză rafinată în combinație cu o fustă ori un set format din corset și pantaloni.

1. Ținută garden party - cămașă albă, pantaloni negri.jpeg

Cu toate acestea, chiar dacă există unele diferențe destul de importante între evenimentele de tip garden party, trebuie să știi că ele au totuși și niște asemănări. Printre acestea se numără decorul natural, mobilierul, care de cele mai multe ori e unul confortabil, dar și practic pentru exterior, și preparatele culinare, ce sunt ușor de servit. 

 

Dacă la alte petreceri, muzica este extrem de tare, fiind un criteriu important pentru eveniment, la un garden party vei fi surprinsă de o ambianță destul de liniștită, care permite o socializare cât mai activă. Asta nu înseamnă că nu va fi un vibe bun și distracție, ci  că te vei putea înțelege foarte bine și cu cei din jurul tău, fără să faci un efort prea mare de a te face auzită. 

 

Spuneam mai sus faptul că piesele vestimentare de la o astfel de petrecere vor fi diferite de la un eveniment, la altul. Spre exemplu, vei avea nevoie să-ți alegi niște ținute de nuntă în grădină potrivite, în concordanță cu tematica aleasă, dacă urmează să participi la o astfel de ceremonie, în timp ce pentru o zi de naștere poți opta pentru ceva mai relaxant. Despre aceste lucruri vom vorbi însă pe larg într-un alt capitol. 

Așadar, un garden party este o ocazie perfectă de a te bucura de frumusețea pe care o oferă mediul înconjurător și de a socializa cu oamenii pe care îi îndrăgești sau cu care vrei să legi o relație de prietenie.

2. Idei de ținute pentru garden party în funcție de eveniment - ce variante există?

Când vine vorba de ținuta pentru o petrecere în grădină, trebuie să știi că aceasta e caracterizată de eleganță și rafinament, chiar dacă evenimentul se desfășoară în aer liber. Așadar, în funcție de tipul de garden party la care participi și de atmosfera acestuia, există diverse opțiuni de outfituri pe care le poți alege, pentru a te simți cât mai în largul tău și în ton cu evenimentul.

2. Ținute pentru garden party - femeie blondă, rochie neagră lungă verde.jpg 2. Ținute pentru garden party - rochie neagră lungă neagră de ocazie, femeie blondă.jpeg 2. Ținute pentru garden party - femeie blondă, rochie roz scurtă.jpg

În primul rând, pentru un garden party mai formal sau pentru ocazii speciale, precum sunt nunțile sau aniversările mai importante, rochiile de ocazie sunt alegere perfectă. Acestea trebuie să fie extrem de calitative, cu croiuri feminine și detalii delicate, precum ar fi o fundă mare la spate, care să scoată ținuta din anonimat. Rochiile lungi sau midi, din materiale ușoare și fluide, sunt extrem de potrivite pentru acest context, dar și pentru cadrul natural, întrucât îți permit să te miști în voie. 

 

In plus, indiferent dacă vei alege niste rochii de damă în culori neutre și elegante, precum ar fi negru, sau unele deschise, în cazul în care evenimentul are loc vara, precum ar fi roz, albastru deschis sau chiar roșu, cu siguranță vei atrage toate privirile.   

2. Ținute pentru garden party - rochie tip sacou cu fundiță.jpeg 2. Ținute pentru garden party - rochie roz scurtă cu umerii goi, geantă albastră mică, scări.jpeg

Când vine vorba de ținuta pentru petrecerea în grădină ceva mai informală sau chiar pentru petrecerile de zi, poți opta oricând pentru rochiile casual sau, în mod evident, pentru rochiile de zi

 

2. Ținute pentru garden party - femeie șatenă, pălărie neagră, rochie scurtă din piele.jpg

De asemenea, fie că ne referim la un model tip cămașă, fie la rochiile tip sacou, acestea sunt niște alegeri minunate. Au croiuri simple și confortabile, care se fac evidențiate datorită anumitor detalii importante. Un exemplu foarte potrivit ar fi chiar rochia cu mâneci lungi și accesorizată cu șireturi reglabile.

 

Dacă preferi un look mai nonconformist și modern, poți opta pentru salopetele elegante de damă sau chiar pentru compleurile de damă. Aceste piese vestimentare sunt versatile și pot fi purtate în diverse contexte, inclusiv la un garden party. Alege totuși unele mai elegante și neapărat din materiale de calitate, care să-ți ofere un aspect sofisticat și care să te pună în evidență într-un sens bun. 

2. Ținute pentru garden party - compleu alb femeie blondă, mașină.jpg 2. Ținute pentru garden party - compleu roz cu fustă cu flori, femeie blondă.jpg 2. Ținute pentru garden party - compleu roz, femeie șatenă.jpg

Totodată, pentru o alternativă la rochiile tradiționale, mai poți lua în considerare și costumele de damă, realizate din două piese, adică pantaloni eleganți și sacou asortat. Chiar dacă, inițial, pare a fi o alege destul de simplă, cu accesoriile potrivite vei reuși să strălucești cu doar un minim de confort. 


Nu în ultimul rând, tot pentru un context informal mai poți combina oricând și una dintre bluzele elegante de damă care îți este pe plac cu o pereche de pantaloni casual de damă. Pentru a completa look-ul și pentru a te asigura că-i aduci ținutei un plus de rafinament și feminitate, adaugă și unul dintre sacourile casual de damă care să se potrivească perfect cu pantalonii și, astfel, vei avea un look de garden party perfect. 

2. Ținute pentru garden party - sacou de damă albastru, pantaloni negri, grădină.jpg

3. Ținute de petrecere în grădină și accesorizarea lor - idei și sfaturi utile

După ce ți-ai ales opțiunea preferată din varietatea de ținute pentru petrecerea în grădină de mai sus, nu uita că trebuie să o accesorizezi pe aceasta după contextul din care urmează să faci parte. Pentru a nu da greș, te vom inspira cu câteva sfaturi excelente de pus în practică.

 

În primul rând, poți opta oricând pentru un set de bijuterii delicate și elegante, care să completeze perfect ținuta ta. Vorbim, astfel, despre colierele subțiri cu un pandantiv la fel de finuț, de o pereche de cercei mai micuți și o brățară la fel de subtilă, care pot fi suficiente, când vine vorba de bijuterii.

Chiar dacă ținutele de petrecere de grădină sunt unele elegante, nu este necesar ca aceste piese să fie și ele unele extrem de strălucitoare, cum ar fi nevoie, spre exemplu, pentru un restaurant fancy. Look-ul pentru un eveniment desfășurat în aer liber trebuie să rămână cât mai „aerisit” și simplu. 

3. Ținute petrecere grădină - rochie verde cu modele.jpg

Totodată, o pălărie poate fi și ea accesoriul perfect pentru un garden party ce are loc în timpul zilei, mai ales vara. Aceasta va merge și mai mult în cazul în care ai optat pentru un costul de damă, o salopetă sau o rochie mai vaporoasă, lejeră, putând reprezenta, astfel, piesa de rezistență a ținutei tale. 

 

Nu uita să iei cu tine și o poșetă micuță sau un plic elegant, unul dintre accesoriile ce nu trebuie să-i lipsească niciodată unei femei. Optează pentru modele clasice și cu mici detalii rafinate și nu opta pentru lucruri extrem de sofisticate. Simplitatea este cheia, nu uita.

 

Trebuie să aducem în discuție și alegerea ideală a încălțămintei, care e un aspect crucial pentru orice garden party. Poți alege, astfel, o pereche de sandalele elegante cu toc mic sau mediu, în cazul în care evenimentul are loc ziua, iar confortul e cuvântul care vrei să-ți caracterizeze apariția. Dacă vrei ceva mai complex și ești sigură de faptul că pe jos nu este pământ, ci sunt alei bine puse la punct, poți opta chiar și pentru o pereche de pantofi cu toc mai mare sau pentru stilleto, care adaugă un plus de eleganță look-ului tău, fiind ideali mai ales pentru evenimentele mai formale. 

 

Nu în ultimul rând, pentru un garden party ce are loc în miezul zilei, pe timpul verii, s-ar putea să ai nevoie și de o pereche de ochelari de soare. Alege unii cu un design modern, care să completeze perfect ținuta ta și să-ți protejeze și vederea de razele UV.

4. Despre dress code-ul pentru garden party - greșeli vestimentare de evitat 

Pentru a ne asigura că alegi cel mai potrivit outfit pentru petrecerea în grădină, îți vom evidenția și o serie de greșeli pe care trebuie să le eviți, întrucât te pot pune în contextul nepotrivit. 

 

În primul rând, una dintre aceste greșeli este să alegi o ținută care nu este adecvată pentru condițiile meteo care vor fi atunci afară. Dacă participi la un garden party în timpul verii, evită hainele groase și materialele care te fac să transpiri excesiv. De asemenea, dacă vremea este incertă și temperaturile nu sunt atât de prietenoase, asigură-te că ai la tine măcar unul dintre sacourile despre care discutam mai sus. 

 

Un alt aspect important este să alegi o ținută potrivită pentru nivelul de formalitate al evenimentului. Evită să te îmbraci prea casual, dacă este vorba despre un context elegant, după cum discutam și anterior, și nu opta pentru ceva extrem de fancy și rafinat, dacă știi că dress code-ul pentru toți invitații este unul mai casual. Dacă nu respecți această indicație, vei putea fi privită ciudat de restul participanților și te vei simți destul de inconfortabil.

 

Mai mult, când vine vorba de o ținută de petrecere de garden party, culorile sunt esențiale. Evită, astfel, să te axezi pe nuanțele prea stridente, neon, care să iasă în evidență în mod negativ și care să fie neadecvate pentru ocazie. Optează pentru unele cât mai luminoase, pastelate, care se potrivesc cu atmosfera și locația evenimentului.

4. Dress code garden party - bluză roz, fustă albastră, flori roz.jpg

Totodată, întrucât un garden party are loc în aer liber, este esențial să alegi încălțăminte adecvată locului. Tocmai din acest motiv, după cum spuneam mai sus, este important să te interesezi cu privire la acest aspect care este primordial. Evită să porți tocuri prea înalte, în cazul în care pe jos este doar iarbă sau pietriș, întrucât te vei deplasa extrem de greu și te poți chiar și accidenta. Cu aceste sfaturi în minte, vei reuși, fără doar și poate, să faci cea mai bună alegere vestimentară. 



În concluzie, ținuta de garden party necesită, la fel ca restul outfiturilor create pentru ocazii speciale, o atenție sporită la detalii. Însă, partea cea mai bună este că ai la dispoziție o varietate de piese vestimentare și accesorii ce te vor ajuta să-ți creezi cel mai rafinat look, astfel încât să atragi toate privirile.

 

 

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos