Ce ar trebui să porti la o nunta (recomandari)

Putina lume realizeaza faptul ca, atunci cand vorbim despre rochii de nunta, sunt doua categorii la care ne putem referi: rochiile de mireasa (cele care fura spectacolul) si rochiile de invitati.

In acest articol, voi face o serie de recomandari care sa va ajute sa faceti alegerea corecta.

Acestea fiind spuse, voi utiliza anumite sintagme legate de nunti pe care le-am preluat din limba engleza, intrucat ilustreaza foarte bine anumite categorii de nunti, categorii pe care le regasim si la noi.

Fie ca aveti o nunta de asteptat cu nerabdare sau jumatate de duzina de invitatii la frigider chiar acum, intrebarea cu ce sa purtati la o nunta nu este niciodata una usoara.

De la „Cravata neagra optionala” la „formala pe plaja”, decodarea codurilor de imbracaminte de mireasa- si gasirea ansamblului potrivit- poate provoca o anumita anxietate in garderoba atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Inainte de a defini ceea ce inseamna diferite coduri de rochie de mireasa, exista cateva reguli simple pe care fiecare invitat ar trebui sa le respecte, indiferent de formalitatea nuntii. (In cazul in care ati ratat-o, codul vestimentar ar trebui sa fie tiparit pe invitatia de nunta si/ sau mentionat pe site-ul de nunta al cuplului.)

Recomandari

In primul rand, oaspetii nu trebuie sa poarte niciodata alb (cu exceptia cazului in care, desigur, invitatia specifica acest lucru). Acest lucru este valabil si pentru toate evenimentele de nunta inainte si dupa ziua cea mare.

In al doilea rand, daca ceremonia va avea loc intr-o casa de cult, aduceti ceva care sa va acopere umerii pentru orice eventualitate, cum ar fi o jacheta sau un sal, daca purtati o rochie fara maneci sau un top. In al treilea rand, pastrati-va lungimea cocktailului pana la lungime sau mai mult si baieti, evitati sa purtati pantaloni scurti. Cand aveti dubii, mergeti dupa motto-ul clasic al modei: Este mai bine sa fiti imbracati prea mult decat sa nu fiti imbracati.

Data viitoare cand va indreptati catre o nunta, consultati aceasta foaie pentru a va relaxa si a va bucura de petrecere.

Ce sa imbracati la o nunta cu cu un grad ridicat de formalitate

Cravata alba (white tie event in engleza) este denumirea acordata celui mai formal cod vestimentar pentru orice eveniment si este uneori denumita „tinuta completa”. Vorbim despre premiile Academiei sau despre banchetul de stat formal. Este rar sa vezi un eveniment cu cravata alba care nu este seara, asa ca rochiile de nunta cu nuante bogate pana la podea si smochingurile intunecate sunt norma. Nuntile care se incadreaza in aceasta categorie sunt cele putine la numar, in care se investesc, de regula, sume mari de bani.

In acest caz, ar fi bine sa purtati: o rochie formala intreaga in negru sau un ton de bijuterie care nu este prea stralucitor.

Evita rochiile de cocktail sau de ceai. Purtati o fata plina de machiaj, par coafat (un updo functioneaza intotdeauna) si cele mai bune bijuterii.

Ce sa îmbracati la o nunta cu cravata neagra

Nuntile cu cravata neagra (black tie weddings) sunt mai frecvente decat nuntile cu cravata alba, dar acest cod vestimentar necesita in continuare un efort puternic de imbracare.

Va recomandam sa purtati o rochie de seara pana la podea sau o rochie formala de culori calde. De asemenea, ati putea imbraca o salopeta eleganta, formala, in functie de loc. Par si machiaj stilat (o explozie frumoasa o va face daca nu sunteti interesat sa platiti pentru un updo complicat). Accesorii lustruite si bijuterii fine sau declarative.

Ce sa purtati la o Nunta cu cravata neagra optionala (semi formala)
Cravata neagra optionala” este de inteles confuza. Ganditi-va la aceasta ca la o versiune mai permisiva a nuntilor formale.

O rochie pana la podea sau o rochie pana la genunchi. In ceea ce priveste stilul si accesoriile, cam aceleasi sfaturi de la nunta cu cravata neagra se aplica si aici.

Alegeti ceva care sa va placa si sa se incadreze in codul vestimentar al nuntii. Nu uitati ca orice nunta este o experienta care ar trebui sa fie placuta pentru toata lumea. Casa de piatra!

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos