Cum sa alegi haina perfecta pentru iarna

Iarna te provoaca sa descoperi secretul alegerii hainei perfecte pe care sa o poti purta la nenumarate tinute si pentru o perioada indelungata. O data ce ai gasit aceasta haina, nu va mai trebui sa iti faci griji pentru cativa ani, efortul tau fiind rasplatit. Este bine sa incepi din timp cautarea gecii sau a paltonului perfect pentru anotimpul rece si sa nu uiti ca acesta trebuie sa fie adecvat conditiilor climatice prin care urmeaza sa treci. 

Geaca perfecta de iarna ar trebui sa arate bine, sa fie confortabila, calduroasa si sa te protejeze de vant, ploi si zapada. De asemenea, ar trebui sa fie masura adecvata, astfel incat sa o poti utiliza la tinute stratificate si, totodata, sa te poti misca in voie. 

Iata cateva din secretele alegerii unei haine perfecte pentru iarna.

Cauta ceva de calitate

Citeste cu atentie eticheta pentru a afla din ce este confectionata geaca. Exista multe haine din materiale sintetice care nu sunt de calitate, multe de designer si la preturi mari. Uneori hainele sunt promovate ca fiind confectionate din lana, dar in procent mic, restul fiind nailon sau spandex. Materialele sintetice nu iti vor oferi confortul termic in zilele cu zapada abundenta si nici nu permit corpului sa respire, transpiratia devenind o problema.

Asigura-te ca te orientezi catre haine de calitate si ca investitia ta merita. Cu rabdare poti gasi geci sau paltoane foarte bune pe care te vei putea baza mai multi ani. 

Nu te lasa dezamagita de esecuri si persevereaza

Gasirea hainei perfecte pentru iarna ar putea fi un proces de durata care sa nu aduca prea multe satisfactii la inceput. Ceea ce iti place si este de calitate, s-ar putea sa nu existe pe marimea ta sau sa nu fie in culoarea cea mai potrivita. Trebuie doar sa continui sa cauti pana vei gasi combinatia perfecta si sa nu te lasi descurajata de esecuri. Perseverenta si optimismul sunt esentiale in tot acest proces.

Ai rabdare

Rabdarea este un alt secret al cumpararii unei geci perfecte pentru iarna. Asteapta si urmareste promotiile si, totodata, fii pregatita sa profiti de reducerile de sezon. S-ar putea ca haina de iarna potrivita sa o gasesti la sfarsitul iernii la un pret foarte bun si va fi un castig pentru tine pentru anul urmator. 

Nu uita ca gasirea hainei potrivite pentru iarna dureaza si va fi nevoie de rabdare si perseverenta pentru a gasi exact ceea ce iti trebuie. 

Verifica daca iti ofera spatiu suficient pentru tinutele stratificate

Este stiut ca stratificarea este cea mai buna solutie pentru tinutele de iarna, de aceea nu trebuie sa uiti ca haina de iarna trebuie sa iti ofere suficient spatiu pentru acestea in zona trunchiului, dar si a bratelor. 

Daca haina de iarna nu este suficient de larga pentru a o putea purta confortabil peste un pulover sau chiar un sacou, este mai bine sa continui cautarile pana gasesti modelul si masura adecvate.

Alege haina potrivita pentru conformatia ta

Pentru a restrange cautarile si a nu pierde timpul proband geci si paltoane care nu te avantajeaza, este bine sa afli ce fel de conformatie ai si ce tip de haina de iarna ti s-ar potrivi. Stiind exact ceea ce cauti si ce caracteristici ar trebui sa aiba geaca sau paltonul – lungime, cu sau fara gluga, cu sau fara guler, cu doua randuri de nasturi, cu fermoare, etc – procesul de cautare va fi mai simplu, pentru ca nu va mai trebui sa probezi haine care nu ti se potrivesc. 

Alege o haina cu buzunare

Iarna ai nevoie de buzunare pentru a-ti incalzi mainile sau a tine manusile. Gandeste-te ca intr-o zi cu zapada abundenta, oricat de frumoasa este haina ta, daca nu are buzunare nu iti va oferi tot confortul de care ai nevoie. 

Confortul si caldura sunt mai importante decat moda

Cu o haina moderna mai putin calduroasa vei putea trece peste o iarna moderata. Daca vrei, insa, o haina pe care sa o poti purta chiar si in iernile grele, nu uita de confortul termic de care ai nevoie. Nu merita sa suferi de frig pentru a arata bine si este posibil sa arati foarte bine si, totodata, sa iti fie cald si bine in haina te de iarna. Ideea este sa gasesti ceva modern dar si calduros si sa nu sacrifici niciodata confortul in favoarea esteticii. 

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos