Cum te imbraci in functie de forma corpului?

Tinuta perfecta nu se datoreaza doar mixului dintre piesele vestimentare, ci si in functie de cum se potrivesc pe corpul tau. Iata cateva trucuri pe care poate le stiai deja, insa ti le readucem in atentie, pentru a-ti reorganiza garderoba in Noul An.

Prima impresie se formeaza privind o tinuta in ansamblu, observand simetria pe care aceasta o construieste in jurul corpului.  Acest articol este menit sa te ajute sa descoperi ce forma are corpul tau si cum sa te imbraci astfel incat sa exchilibrezi acest ansamblu vizual, pentru a obtine un look corect, coerent si impresionant, pentru a pune in evidenta trasaturile care iti plac, ascunzandu-le pe cele care nu iti plac.

Cum identificam forma corpului nostru?

Desi fiecare corp este diferit si unic, nu se aseamana unul cu altul, specialistii au descoperit cinci tipuri principale de siluete, de la care mai pot deriva si altele. Insa noi ne oprim la analiza celor 5 tipuri principale de siluete. 

Pentru a putea afla care este tipul siluetei tale, ai nevoie de un centrimetru, pe care il vei folosi pentru a-ti masura bustultalia si soldurile. Nu-ti face griji, nu au importanta numerele pe care le vezi pe centimetru atunci cand te masori ci, mai degraba, trebuie sa observi raportul dintre extremele maxime exterioare (bustul si soldurile) si extrema maxima interioara (talia).

In urma masurarii celor trei parti, poti descoperi una dintre cele 5 tipuri de siluete:

  1. Clepsidra;
  2. Dreptunghi;
  3. Triunghi sau para;
  4. Triunghi inversat (cu varful in jos);
  5. Oval sau mar.

Ce sa porti in functie de fiecare silueta?

Clepsidra: daca bustul si soldurile tale sunt egale ca dimensiune, iar talia vizibil mai subtire. Clepsidra reprezinta modelul ideal, pe care urmarim sa il construim din punct de vedere vizual si are cea mai simetrica forma, fiind si cea mai usor de stilizat. Daca ai silueta in forma de clepsidra, tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca iti evidentiezi intotdeauna talia, eventual si decolteul sau picioarele, in functie de preferintele proprii.



Dreptunghi: daca bustul, talia si soldurile sunt aproximativ egale. 
Silueta dreapta se defineste prin lipsa taliei, iar daca te incadrezi in aceasta categorie, trebuie sa te asiguri ca tinutele pe care le porti iti creeaza o talie. Sunt recomandate articole care adauga volum atat in partea de sus, cat si in partea de jos, reconstruind o talie printr-un cordon, o curea sau orice artificiu stilistic care evidentiaza talia. 

Se recomanda topuri cu peplum, volane, curele, buzunare iesite in relief, funde, accente de culoare in zona umerilor sau genunchilor, materiale bufante si voluminoase si tinute alcatuite din piese foarte contrastante, in care delimitarea dintre top si bottom este foarte evidenta.



Triunghi: daca soldurile au o dimensiune vizibil mai mare decat bustul si talia. 
Daca silueta ta este triunghi scu varful in sus, volumul sau punctul care atrage atentia trebuie sa se afle in partea de sus, intrucat soldurile/posteriorul ies deja in evidenta. 

Se recomanda: camasi colorate, imprimeuri, umeri supradimensionati, jachetele/sacourile, culori deschise sau aprinse(nu inchise), volane in partea de sus, decolteu, coliere, etc., astfel incat partea de sus sa fie statement/in prim plan, iar jos ne limitam la culori cat mai inchise si piese care raman in anonimat. Astfel echilibram cat mai bine forma vizuala a corpului nostru, recreand clepsidra mult-ravnita.



Triunghi inversat: daca bustul/umerii au o dimensiune vizibil mai mare decat soldurile si talia. 

Triunghiul inversat se remarca fie printr-un decolteu mai generos, un bust mai mare sau umerii mai lati, zona pe care trebuie sa o pastram cat mai simpla, in culori inchise si fara prea multe detalii ce atrag atentia. 

Daca ai acest tip de silueta, se recomanda sa te focusezi cat mai mult pe partea de jos a tinutei si sa diversifici culorile, formele, materialele fustei/pantalonilor, pentru a obtine efectul vizual al clepsidrei.



Oval/mar: daca talia este inexistenta, iar dimensiunea bustului/soldurilor este mai mica decat aceasta. 

Silueta ovala sau mar reprezinta opusul clepsidrei si trebuie stilizata in asa fel incat clepsidra sa fie recreeata cat mai subtil. 

Se recomanda volume deasupra si dedesubtul taliei, astfel incat talia sa para mai subtire, cum ar fi tinute cu jachete, cardigane, sub care se afla topuri sau camasi de culori inchise, si in partea de jos fuste plisate, voluminoase, volane etc.


Toate tinutele din pozele prezentate mai sus poti fi comandate online pe www.foggi.ro si livrate GRATUIT in orice oras din Romania.


Sursa: ELLE 17.01.2019


Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos