Ținută glamour – idei de outfituri care te vor face să strălucești

Ținută glamour – idei de outfituri care te vor face să strălucești

 Ținută glamour – idei de outfituri care te vor face să strălucești.jpg

În fashion, stilul glamour sau glam este unul care a luat amploare începând cu anul 1920. Acesta a fost asociat întotdeauna cu luxul, eleganța și rafinamentul. O ținută glamour este potrivită pentru orice ocazie, însă cel mai des este utilizată la evenimente importante.

Stilul glam poate fi inclusiv un stil de viață, fiind asociat cu imaginea unei femei puternice și încrezătoare, cu o ținută care nu trece neobservată. Dacă îți place să întorci toate privirile dintr-o încăpere, atunci ținuta glam te reprezintă. Descoperă în acest articol care sunt caracteristicile acestui stil vestimentar și idei de ținute în funcție de ocazie!

 

1. Ținute glamour – prin ce se definește stilul glam?

1. Ținute glamour – covorul roșu, ținută glam, stilul glamour.jpg

Începând cu anii 1920 stilul glamour a devenit tot mai popular. Acest lucru s-a datorat faptului că în Statele Unite ale Americii vedetele de Hollywood reprezentau un etalon, apărând peste tot în mass-media. Acestea erau privite de către europeni ca fiind clasa înaltă a societății, iar ținutele lor erau spectaculoase.

Felul în care se îmbrăcau erau standarde ale societății, fiind asociate cu casele mari de modă din Paris sau Londra. Oamenii cu o bună situație financiară se adunau în cafenele, restaurante sau magazine pentru ca restul lumii să le remarce ținuta glam.

Dintotdeauna stilul glam a fost asociat cu aristocrații, cu rafinamentul și eleganța, fiind însoțit și de o atitudine încrezătoare. Casele de modă au început să producă cât mai multe piese în stil glam, deoarece oamenii și le doreau foarte mult. În societatea de astăzi, felul în care te îmbraci poate să spună multe despre personalitate ta și chiar poate să te facă să ai succes.

Stilul glam nu este pentru oricine. Acesta este potrivit pentru femeile încrezătoare, cărora le place moda și adoră să iasă în evidență. O ținută glamour implică combinarea unor elemente statement, materiale de calitate, cromatică rafinată și accesorii strălucitoare.

Outfitul perfect este întotdeauna adaptat la ocazie și prezintă un echilibru pentru a nu se transforma în kitsch. Încercând să ieși în evidență poți deseori exagera prin combinarea prea multor elemente glam. Este bine să optezi pentru asocierea unor piese vestimentare simple, cu touch-uri glam pentru a nu da greș. Pentru că în ziua de azi totul a evoluat enorm, este mult mai ușor să te inspiri pentru a contura o ținută corectă.

1. Ținute glamour – ținută glam, mașină verde.jpg

 

2. Ținută glam – sfaturi de care să ții cont pentru un look impecabil

Dacă îți dorești să ai o ținută precum a fashion icon-ului Marilyn Monroe trebuie să ții cont de câteva sfaturi. În abordarea stilului glam orice detaliu contează, de la îmbrăcăminte, la make-up și atitudine.

Glamour nu înseamnă un look vulgar, ci dimpotrivă, este un look elegant care iese în evidență într-un mod pozitiv. Pentru că glamourul își are originile în anii ‘20, poți alege să combini haine retro inspirate de la vedete de Hollywood din perioada anilor ‘20-’50 cu articole vestimentare actuale.

Inspiră-te întotdeauna de la ultimele colecții lansate de casele de modă celebre. Dacă urmărești trendurile vei putea descoperi combinații cromatice inedite sau piese vestimentare interesante. Este bine să fii creativ, iar look-ul final să te reprezinte și să te pună în valoare.

2. Ținută glam – rochie glam, ținuta glam, curea aurie, sacou negru.jpg

Un prin aspect de care să ții cont atunci când urmează să îți compui ținute este cromatica. Stilul glamour în haine este definit de culori puternice, precum verde regal, violet sau roșu, dar și de culori neutre care nu se vor demoda niciodată.

Dacă îți place să adopți un stil simplu, dar sofisticat, poți opta pentru o cromatică atemporală, precum bej, negru, maro sau alb. Din stilul glam nu pot lipsi elementele strălucitoare, în special accesoriile aurii sau argintii. În funcție de ocazie poți alege o paletă cromatică mai intensă sau mai simplă, însă întotdeauna un look simplu poate fi pus în valoare cu accesoriile potrivite.

Materialele din care sunt realizate piesele vestimentare sunt de asemenea importante. Dacă îți dorești un look glam care să iasă în evidență trebuie să alegi ceva de calitate, cum ar fi piele, catifea, mătase sau satin.  Dacă preferi articolele mai simple, important este ca acestea să fie de foarte bună calitate pentru că vor face diferența. În ceea ce privește încălțămintea, tocurile rămân un must have.

Pantofii cu toc oferă încredere în sine și exprimă feminitate. Indiferent dacă este vorba de un look glam de zi sau pentru o ocazie deosebită, încălțămintea cu toc nu trebuie să lipsească. Accesoriile sunt foarte importante într-o ținută glam. Acestea au rolul de a oferi și mai multă strălucire, completând outfit-ul. Printre accesoriile glam care oferă un aspect rafinat se numără dresurile, ochelarii de soare, pălăriile, mănușile, ceasurile și bijuteriile. Poți combina mai multe accesorii pentru a ieși în evidență.

2. Ținută glam – accesorii glam, pantofi glam, pantofi cu toc, stilul glamour.jpg

Nu este de ajuns să ai o ținută perfectă - astfel, machiajul și părul vin în completarea acestuia și au un rol important. Întreaga imagine a unei femei poate fi schimbată cu ajutorul unui machiaj frumos și un păr aranjat. Aceste două aspecte denotă grija pe care o porți imaginii tale și te fac o femeie puternică, de apreciat și cu încredere în sine. 

3. Ținute glamour pentru femei – idei de outfituri în funcție de ocazie

Ținuta glam te va face să strălucești în orice context. Aceasta poate fi purtată cu încredere pentru activitățile de zi cu zi, nu doar la evenimentele importante. De fapt, glamour-ul este un stil de viață. Dacă te regăsești în acesta vei impresiona atât prin ținută, cât și prin atitudine.

De-a lungul timpului ținutele glam s-au împărțit în mai multe stiluri, cum ar fi casual glamour, edgy glam sau glam rock. În funcție de preferințele personale, dar și de locul în care urmează să mergi poți selecta ținuta potrivită. Îți prezentăm câteva idei de outfituri de zi și de seară care credem că te vor inspira.

Idei de ținute glam de zi

3. Ținute glamour femei – outfit de zi, pălărie neagră, cercei, maletă maro.jpg

3. Ținute glamour femei – ținută glam de zi, pungi cumpărături, telefon.jpg

 

Un outfit glamour poate fi purtat cu succes la birou, la o ieșire cu prietenii în oraș sau la shopping. Ceea ce trebuie să ții cont când vine vorba de o ținută glam de zi este ca aceasta nu trebuie să fie prea extravagantă. Cu siguranță îți dorești să ieși în evidență în mod pozitiv.

Este recomandat să alegi piese simple, dar care să te pună în evidență. În partea de sus poți opta pentru o cămașă sau o bluză interesantă, cu mâneci bufante sau umeri definiții. Poți alege și o cămașă simplă dintr-un material prețios precum satinul.

În partea de jos sunt potriviți pantalonii evazați, pantaloni tip palazzo, cu paiete sau cei clasici office. Un look seducător poate fi conturat cu ajutorul unei fuste, accesorizată cu dresuri glam. Nu exagera cu accesoriile, însă nu le neglija. O ținută simplă poate fi scoasă din anonimat cu un colier supradimensionat sau combinația dintre o pălărie și cercei strălucitori. 

O altă idee de outfituri de zi este să alegi rochii lungi de damă, vaporoase, ideale pentru un look feminin. Rochia glam de zi ideală este cea care îți scoate în evidență silueta. Alege o rochie mini, midi sau maxi, în funcție de anotimp, dar și de felul în care aceasta arată pe corpul tău.

Imprimeurile de animale, cum este cel de leopard, șarpe sau ghepard pot scoate orice ținută în evidență. Acordă mare atenție accesoriilor, cum ar fi o geantă casual care să completeze ținuta. O rochie glam se potrivește perfect cu o curea impunătoare care are detalii aurii sau cristale. În plus, o astfel de piesă îți va scoate în evidență talia și va face rochia să se așeze mai bine pe tine. 

3. Ținute glamour femei –  rochii glamour, rochie lungă, ținută de zi.jpg

3. Ținute glamour femei–  rochii glamour, accesorii glamour, rochie de zi albă.jpg

Pentru a compune o ținută armonioasă de birou demnă de toată aprecierea, acordă atenție detaliilor. Poți combina elemente feminine cu cele masculine, alături de accesorii strălucitoare. Optează pentru pantaloni office care să-ți accentueze talia sau o fustă tip creion.

Alege fie o cămașă simplă peste care să adaugi un sacou bărbătesc, fie o cămașă mai deosebită care să fie piesa centrală. Din picioare nu trebuie să-ți lipsească tocurile, iar ca accesorii sunt potrivite o geantă office, un ceas și o pereche de cercei finuți.

Cromatica ideală pentru un outfit de zi este de obicei neutră, în tonuri de gri, maro sau culori clasice de alb și negru. Aceasta este accentuată de detalii strălucitoare care te vor face să ieși în evidență.

3. Ținute glamour femei –  outfit glamour, cămașă glamour verde, ținută de zi.jpg

3. Ținute glamour femei – outfit glamour, ținute glam, brățară, pantaloni de catifea.jpg

Dacă personalitatea ta este una veselă și jucăușă, oricând poți opta pentru un strop de culoare. Joacă-te cu texturile și nuanțele pentru a contura un look armonios. Îți poți exprima buna dispoziție cu un outfit în culori precum roz-verde, roz-galben, albastru-verde sau mov-roz.

Dacă vrei să ieși și mai mult în evidență, poți alege să combini texturi diferite ale hainelor. Pentru femeile care se simt confortabil alegând articole vestimentare în nuanțe nude, pot să experimenteze prin alegerea unor accesorii colorate. Geanta de exemplu poate fi asortată cu nuanța pantofilor. Bijuteriile pot aduce acel strop de culoare necesar unei ținute simple în culori neutre.

Idei de ținute glam de seară

3. Ținute glamour femei –  idei rochii glam, rochie glamour neagră, mănuși negre.jpg

3. Ținute glamour femei – rochie glamour fără bretele, accesorii glamour, femeie cu părul prins în coadă.jpg

3. Ținute glamour femei –  rochii glamour, trei femei, brad împodobit, pahare.jpg

Mult mai simplu este să creezi o ținută glamour de femei pentru un eveniment de seară. Indiferent că e vorba de o outfit pentru nuntă, o cină de gală, ținute de revelion sau o altă ocazie importantă, un look glam se va potrivi de minune. Ceea ce definește un outfit perfect potrivit și pentru Hollywood este extravaganța.

Așadar, o rochie elegantă care să iasă în evidență prin culoare, formă sau textură este alegerea ideală. De asemenea, rochiile cu paiete, rochiile de ocazie cu decupaje sexy sau rochiile de party pentru damă din materiale prețioase, precum catifeaua, satinul sau mătasea, sunt alte variante excelente care pot fi selectate.

Cromatica potrivită pentru astfel de evenimente este cea care te duce cu gândul la regalitate, cum ar fi vișiniu, verde smarald, negru, auriu și argintiu. Accesoriile strălucitoare te vor pune în valoare la orice ocazie specială. Poți opta pentru coliere, cercei sau brățări supradimensionate.

3. Ținute glamour femei –  machiaj glamour, cercei cu floare, părul prins în coc.jpg

3. Ținute glamour femei –  rochie argintie, sacou strălucitor.jpg

Dacă vrei să ai un look mai simplu, dar în același timp sofisticat, poți alege un model de salopete elegante de damă care să-ți accentueze formele. O altă variantă ar fi să optezi pentru un set de pantaloni și sacou din același material, cum ar fi din paiete, care să iasă în evidență.

Sub sacou o cămașă sau o bluză simplă care să-ți accentueze talie este suficient. Atunci când optezi pentru articole vestimentare strălucitoare este esențial ca toate accesoriile și pantofii să fie aceeași culoare, respectiv auriu sau argintiu.

Mănușile pot oferi oricărui look un aspect rafinat, elegant și acel touch glam de care ai nevoie. Este important ca acestea să fie dintr-un material de calitate. Pentru sezonul rece, o rochie glam poate fi completată de un sacou bărbătesc, un palton elegant sau o blană rafinată.

3. Ținute glamour femei –  salopetă glamour, ținută de seară.jpg

3. Ținute glamour femei –  ținută de seară, eșarfă în păr, cercei mari, ruj maro închis.jpg

3. Ținute glamour femei –  blană albă, ceas, bluză strălucitoare.jpg

În concluzie, o ținută glam se compune din mai multe elemente care trebuie să fie în perfectă armonie. Outfitul trebuie selectat în funcție de eveniment și să te pună în evidență. Ținuta, alături de accesorii, machiaj, păr și pantofi formează un look glam care va fi apreciat de oricine. Stilul glamour denotă eleganță și rafinament, făcând orice femeie specială.

Surse foto: unsplash.com, pexels.com, foggi.ro

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos