Ținute de Revelion pentru apariții demne de podium în noaptea dintre ani

Tinute de Revelion pentru aparitii demne de podium in noaptea dintre ani.jpg

Ținutele de Revelion nu se rezumă doar la sclipici, paiete și catifea roșie sau verde. Outfitul care marchează trecerea în noul an ar trebui să exceleze la capitolul confort, eleganță și de ce nu, originalitate. Designerii le recomandă doamnelor și domnișoarelor de orice vârstă să adopte o cromatică și o croială care să le scoată din anonimat.

De exemplu, o rochie fucsia, verde-smarald sau portocaliu-stins iese mai bine în evidență din marea de rochii roșii sau de ‘’little black dresses’’. Materialele alese trebuie să avantajeze silueta și să aibă o cădere plăcută din punct de vedere vizual. Te poți orienta către o rochie care îți reflectă personalitatea sau poți să apelezi la o variantă chic cu deux-piece compus din sacou și pantaloni.

 

Vedetele ținutelor de Revelion sunt clasicele paiete, mătasea sau catifeaua. De asemenea, experții în modă sunt de părere că ar trebui evitate rochiile supraîncărcate cu broderii aplicate. Ce se poartă și ce trebuie să ocolești în materie de vestimentație pentru seara de Revelion? Cum îți configurezi ținuta în funcție de contextul în care se desfășoară evenimentul?

 

1.Ținute de Revelion în funcție de locația evenimentului

Ținutele de Revelion sunt ocazia perfectă pentru a întâmpina un nou început plin de oportunități, strălucind atât la propriu, cât și la figurat. Închizi ochii și deja te vizualizezi îmbrăcată într-o rochie din paiete care îți accentuează formele feminine, într-o nuanță care îți subliniază nuanța tenului și o pereche de pantofi cu toc, meniți să creeze iluzia unor picioare lungi și frumoase.

1.1.Ținute de Revelion – Cum te îmbraci când petreci acasă cu familia sau prietenii?

11Tinute de Revelion-Rochie eleganta neagra cu volan pe umar si crapatura pe picior.jpg

Dacă alegi să petreci Revelionul în sânul familiei, atunci poți exclude orice idee de ținută glam. O ținută de Revelion în familie poate fi formată dintr-o rochie elegantă tip midi, cu volane pe un umăr sau o rochie din catifea, cu broderii aplicate. Dacă pui preț pe confort, îmbină

11Tinute de Revelion-Rochie midi eleganta catifea neagra cu broderii.jpg

câteva stiluri pentru un rezultat reușit.  

Îmbracă pantaloni cu paiete și combină-i cu un top simplu. Pentru o masă festivă în familie, renunță la rochiile lungi, garnisite cu paiete sau pene, deoarece cadrul nu este cel potrivit. Revelionul este momentul propice pentru a scoate la lumină piesa aia la care ai visat tot anul să o porți: bluza aurie.

Îmbracă și o pereche de pantaloni cu aspect de piele, alătură niște pantofi din piele neagră cu toc subțire și o

pereche de cercei sclipitori.

 11Tinute de Revelion-Pantaloni dama paiete top roz satin cu bretele clutch auriu.jpg

 

Pentru o petrecere de Revelion acasă, în compania prietenilor, alege să porți o pereche de pantaloni office de damă din piele și cu talie înaltă. Optează pentru o cămașă elegantă din satin într-o culoare care-ți pune în valoare trăsăturile. Adaugă o pereche de cercei lungi strălucitori, o brățară și...atât. Ești gata pentru o seară demnă de povestit a doua zi. 

1.2.Ținute de Revelion în aer liber – Mergi la concert în noaptea dintre ani?

Ți-ai propus ca noaptea dintre ani să o petreci în aer liber, la evenimentele din orașul tău? O idee drăguță pentru ținutele de Revelion în exterior include o geacă cu puf pentru dame, o pereche de blugi de damă cu talie înaltă, o maletă pufoasă din catifea, niște botine sau bocanci și ești pregătită să înfrunți frigul de afară într-un outfit inspirat. 

1.3.Ținute de Revelion în club sau restaurant – Idei de outfit-uri care exclud celebra rochie

Dacă marele eveniment se ține la restaurant, atunci fă-ți apariția într-o rochie din materiale prețioase. Dacă te-ai plictisit de paiete, atunci orientează-te către o rochie din catifea garnisită cu detalii decorative din dantelă.

 

13Tinute de Revelion-Rochie catifea eleganta midi verde cu maneci lungi.jpg

13Tinute de Revelion-Rochie eleganta catifea neagra midi13Tinute de Revelion-Rochie neagra eleganta cu umar gol cristale decorative

Dacă preferi ceva diferit pentru ținutele de Revelion, atunci spune ‘’pas’’ rochiei și da o șansă unei salopete elegante de seară. E o alternativă confortabilă, chic, mereu la modă și ușor de accesorizat.

 13Tinute de Revelion-Salopeta dama neagra13Tinute de Revelion-Compleu dama verde doua piese cordon in talie

Stilizează așadar salopeta cu un clutch stylish, câteva bijuterii glam și nu uita de rujul roșu. Dacă salopeta ți se pare prea office, atunci pune-te în valoare într-o rochie de tip sacou pe care o asortezi cu o pereche de pantofi nude cu toc.

13Tinute de Revelion-Rochie tip sacou alba cu nasturi mari decorativi13Tinute de Revelion-Rochie tip sacou fucsia cu rosu13Tinute de Revelion-Rochie tip sacou neagra cu paiete si curea talie13Tinute de Revelion-Rochie tip sacou neagra cu paiete si curea talie13Tinute de Revelion-Rochie tip sacou neagra nasturi decorativi13Tinute de Revelion-Rochie tip sacou verde cu funda mare la spate

 

Pentru noaptea de Revelion petrecută în club, scoate la lumină rochiile sau pantalonii cu paiete. Completează rezultatul cu o pereche senzațională de pantofi stiletto sau cizme cu toc foarte înalt si nu uita de un clutch strălucitor sau o geantă plic.

2.Ținuta de Revelion – Reguli de bun simț care îți salvează outfit-ul de ridicol  

2Tinuta de Revelion-Rochie eleganta midi neagra satin cu bretele

 

Să compui ținuta de Revelion pare un lucru la îndemâna oricui. Uneori chiar așa și este. În schimb, se poate întâmpla ca locația, tipul evenimentului, vârsta, silueta etc. să te pună puțin în dificultate. Sunt persoane cărora le este teamă de ridicol, motiv pentru care nimic din ce au în dulap nu li se pare potrivit pentru marele eveniment. Dacă te afli în criză de inspirație, atunci amintește-ți mereu să te bazezi pe simplitate. 

 

 

‘’Simplitatea este cel mai sofisticat lucru’’ 

 

Regula 1 - Păstrează echilibrul între materiale și texturi 

Dacă pentru ținuta de Revelion vei alege o rochie de seară din paiete, dantelă sau catifea, atunci ai grijă cum o asortezi. Păstrează un echilibru de bun-gust cu ajutorul unei genți plic și a unor pantofi în tonuri nude cu design simplu. Dacă rochia de ocazie este un model simplu, atunci pune-o în valoare cu ajutorul unor pantofi strălucitori, a unui clutch cu design inedit sau cu bijuterii over-size care vor adăuga personalitate ținutei. 

 

Regula 2 – Nu exagera cu accesoriile! 

‘’Înainte să ieși din casă, uită-te în oglindă și dă jos un accesoriu.’’ 

 

Regula 2 este legată de prima. Dacă rochia ta deja face furori printr-o croială îndrăzneață, materiale prețioase ori cromatică aprinsă, atunci limitează-te la bijuterii discrete și simple. Dacă alegi să porți celebra little black dress, de exemplu, atunci sparge monotonia cu niște cercei supradimensionați. Nu uita de parfum! Câțiva stropi de parfum pulverizați pe gât și încheieturi sunt suficienți pentru a-ți definitiva outfit-ul.

 

DOs&DONTs pentru ținute și outfit-uri de Revelion: 

 

  • Ai grijă la dimensiunea pantofilor cu toc. Achiziționează-i cu câteva săptămâni înainte, astfel încât să te acomodezi cu ei și eventual să-i schimbi dacă nu se potrivesc;
  • Armonizează manichiura și machiajul cu ținuta de Revelion. În acest fel compui un look uniform și plăcut din punct de vedere vizual. Cel mai bine recurgi la oje nude, culori pastelate sau neutre care sunt cel mai simplu de asortat;
  • Ține cont de locația evenimentului. În funcție de acest criteriu îți formezi outfit-ul. Nu ai vrea să apari la un restaurant îmbrăcată într-o ținută office, nu-i așa? De asemenea, dacă petrecerea se ține la un prieten acasă, atunci interesează-te de la restul cu ce au în vedere să se îmbrace. S-ar putea să te simți incomod într-o rochie pretențioasă, dacă ceilalți poartă ținute casual. 

 

2.1.Ținutele pentru Revelion completate de pantofii potriviți - Ce altceva mai poți purta în afară de clasicul negru?

Ținutele pentru Revelion sunt prilejul perfect pentru o nouă pereche de pantofi. Cum îi alegem pe cei potriviți? Ce alternative există la celebra pereche de pantofi negri? Evident, ceea ce obișnuiești să porți la birou nu poate fi parte din ținuta pentru Revelion.


Pantofii aurii, un must-have

Pantofii aurii merită un loc de cinste în dulapul fiecărei femei. Sunt potriviți pentru majoritatea tipurilor de rochii de seară purtabile la evenimentele formale din viața ta. Mai mult, auriul face echipă excelentă cu orice culoare. Dacă preferi rochiile simple și accesoriile fine, atunci pantofii strălucitori sunt piesa care ar putea finaliza un outfit de senzație.

  • Pantofi argintii în nuanțe metalice 

Dacă auriul nu se înscrie pe lista preferințelor tale, atunci pantofii argintii sunt alternativa ta pentru o rochie de party pentru dame. Pantofii argintii arată fulminant în completare cu o rochie în nuanțe de vișiniu, verde închis și evident, negru.

  • Pantofii negri, atemporali 

Ești o fire mai degrabă conservatoare? Atunci pantofii negri sunt creați special pentru tine. Pentru a-i imprima outfit-ului de Revelion un aer festiv, poți opta pentru o pereche de pantofi negri cu vârfuri sau tocuri aurii.

3.Ținute pentru Revelion - Alegeri vestimentare frecvente care îți distrug imaginea

Ținuta pe care o alegi pentru Revelion îți va influența starea de spirit în seara respectivă. Practic, toată distracția este știrbită dacă rochia e prea strâmtă și se ridică, prea lungă și te împiedici în ea sau dacă tocurile sunt incomode. Descoperă care sunt cele mai frecvente greșeli care pun sub semnul întrebării outfiturile din seara de Revelion. 

  • Te încăpățânezi să porți tocuri 

De acord, pantofii cu toc sunt nemuritori și au darul de a oferi look-ului acea notă unică de senzualitate. Din păcate, efectul nu durează dacă persoana care încalță pantofii cu toc nu se regăsește în acest stil. În plus, dacă mărimea tocurilor este prea mare față de cât poți tu să suporți, atunci riști să strici un outfit cu potențial.

 

Așadar, fie cauți pantofi cu toc potrivit pentru tine, fie îi înlocuiești cu o pereche de balerini din piele naturală. O altă variantă sunt branțurile care cresc nivelul de confort al pantofilor cu toc. Poți aplica spray mentolat înainte de să te încalți. Astfel, scazi riscul picioarelor obosite și umflate.

  • Nu iei în calcul frigul de afară 

Dacă ai în plan un Revelion la cabană, atunci lasă acasă rochiile lungi și tocurile intimidante. Ținutele sau outfiturile de Revelion pentru cabană trebuie să respecte registrul casual cu mici detalii glam. De exemplu, o cămașă elegantă, o pereche de pantaloni cu design drept sau evazat și un colier statement se vor dovedi inspirate pentru o petrecere de Revelion la cabană. La fel de bine vei arăta în pantaloni de damă din fâș matlasat într-o culoare neon, alături de o maletă sau un top uni. 

 

Încălță o pereche de bocanci cu personalitate și nu uita de căciulă și mănuși. Dacă vrei un look elegant chiar și în vârful muntelui la cabană, află că îl poți obține. Chiar dacă nu o să îmbraci o rochie de ocazie, tot poți străluci cu ajutorul accesoriilor potrivite. Prin urmare, caută să porți o căciulă, un guler din blană și mănuși cu aplicații.

  • Neglijezi propriul stil vestimentar 

Ținutele pentru Revelion nu sunt o excepție de la ceea ce obișnuiești să porți în restul anului. De exemplu, nu te forța să faci impresie într-o rochie decoltată sau prea strâmtă dacă nu te regăsești în acest stil. Poți să alegi în schimb o rochie lungă de damă, garnisită cu câteva elemente de efect. 

 

 

Poate fi vorba despre un model cu puțin sclipici, o culoare aprinsă, un imprimeu aparte sau fulgi, pene ori dantelă.

  • Nu respecți un cod de culori 

Revelionul este într-adevăr un prilej de sărbătoare, dar asta nu înseamnă să pui pe tine toate culorile din dulap. Evită combinațiile multicolore și rezumă-te mai degrabă la o culoare predominantă pe care să o echilibrezi prin mici accente. De exemplu, dacă alegi o rochie roșie, încalță niște pantofi nude.

 

Dacă preferi o rochie bej, alege o geantă sau niște pantofi roșii pentru efect. De asemenea, lasă acasă ținutele din gama maro - negru, negru - bleumarin, maro - verde închis. Dacă nu te reprezintă culorile puternice, atunci jonglează cu nuanțele pastelate precum bej, roz, lila și auriu.

  • Te îmbraci ‘’ca la ședințele de la birou’’ 

Nimeni nu spune că Revelionul impune ținute sau outfituri cu rochii simandicoase, pene, sclipici și tocuri amețitoare. Regula este să te îmbraci așa cum simți și astfel încât să rezonezi cu locația evenimentului. Totodată, chiar dacă ai fost invitată la restaurant pentru petrecerea dintre ani, ai grijă să nu te formalizezi prea tare.

Dacă preferi fustele, atunci salvează ținuta de zona office.

Caută o cămașă cu imprimeu vesel și un sacou lejer într-o culoare aprinsă. Lasă pentru zilele de job clasicele combinații de pantaloni de stofă, fuste creion, rochii drepte și cămășile albe sau bleu. 

  • Porți bijuterii din registre stilistice diferite 

Bijuteriile dau viață outfiturilor. Secretul este să le alegi pe cele potrivite care să-ți completeze look-ul. Cu alte cuvinte, accesorizează-te cu bijuteriile care îți reflectă stilul vestimentar. Spre exemplu, dacă adopți o ținută casual și lejeră pentru Revelion, atunci caută bijuterii jucăușe cu un detaliu aparte.

Dacă ai de gând să porți o rochie elegantă, atunci mizează pe efectul unei perechi de cercei lungi, colier și inele cu pietre mari, brățări din aur, etc. În loc de brățară poți împodobi încheietura cu ajutorul unui model luxos de ceas. 

 

Cu cât ținuta este mai pretențioasă, cu atât alegerea ceasului este mai dificilă. În acest caz, investește într-un model de ceas din aur, argint, platină, dotat cu pietre prețioase.

 

Fie că alegi ținute simple, fie că preferi ceva elegant pentru noaptea dintre ani, Revelionul este ocazia mult așteptată pentru a-ți manifesta creativitatea vestimentară. Stabilește ținuta în funcție de locație, siluetă, dar și de stilul personal. Nu te grăbi să te încarci cu croiuri extravagante, stiletto sau culori care nu sunt concepute pentru corpul și personalitatea ta.

Pentru o ținută cu șanse maxime de reușită, încearcă să planifici totul din timp. Astfel, pune la punct cu câteva săptămâni înainte programările la saloane, comandă piesele vestimentare și stabilește restul detaliilor.

 

Sursa foto: foggi.ro 

 

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos