Cum sa Alegi si sa Accesorizezi Rochiile Elegante de Dama

 Rochiile reprezinta expresia feminitatii si a rafinamentului, iar purtarea unui astfel de articol vestimentar implica prestanta si o adaptare a tinutei corporale la eleganta vestimentatiei. Fireste, pentru a alege o rochie eleganta trebuie luate in calcul o multitudine de aspecte, care tin atat de preferinte, cat si de intreg ansamblul vizual pe care il poti crea plecand de la acest articol vestimentar.  Iata, asadar, la ce ar trebui sa fii atenta atunci cand vrei sa alegi o rochie eleganta potrivita, indiferent de evenimentul la care alegi sa o porti.

 

In functie de ce anume se alege rochia eleganta potrivita?

Exista mai multe criterii dupa care poate fi aleasa rochia potrivita, iar de cele mai multe ori acestea concura spre evidentierea unui model potrivit, deci nu lucreaza independent. Astfel, alegerea unei rochii elegante ar trebui sa se bazeze pe urmatoarele aspecte:

Material

Calitatea unei rochii se vede cel mai bine in materialul folosit pentru realizarea acesteia. Astfel, materialele care se aseaza frumos, precum tafta, matase sau velur, sunt cele mai apreciate si se potrivesc de minune in contextul unor rochii de seara. Materialele grele sunt in general preferate pentru rochii elegante deoarece datorita lor rochia are o tinuta aparte, care confera corpului linii fluide, cat mai feminine.

 

De asemenea, cusaturile si finisajele sunt deosebit de importante, pentru ca acestea subliniaza calitatea unei rochii. O rochie eleganta din dantela neagra sau o rochie cu broderie aplicata nu ar trebui sa fie pusa in umbra de cusaturi grosolane sau de scame si ate necuratate, care vor strica estetica de ansamblu. Din contra, cusaturile si finisajele trebuie sa fie cat mai fine, cat mai feminine si cat mai apropiate de perfectiune, cu adevarat insesizabile, asemanatoare conceptului de rochii second skin.

Culoare

Cromatica in ceea ce priveste alegerea rochiilor elegante este de asemenea un aspect special. O rochie eleganta va iesi in evidenta prin detalii stilistice, prin fluiditate si material, chiar si prin forma pe care o confera corpului, insa in acelasi timp ea va acapara privirile si prin coloristica. In general poti alege orice culoare pentru rochiile elegante, insa aceasta trebuie sa fie corelata si cu specificul evenimentului la care intentionezi sa porti acea rochie. O rochie rosie sau  animal print se va potrivit evenimentelor de seara, nuntilor si botezurilor, in vreme ce o rochie din catifea neagra, sau o rochie cu spatele gol sau umerii goi, in nuante de albastru regal sau verde smarald pot fi optiuni nemaipomenite pentru serate si evenimente de tip cocktail.

Forma corpului

Forma corpului poate influenta destul de mult alegerea unei rochii de dama. Suntem diferiti, iar articolele vestimentare, oricat de bine realizate ar fi, tind sa urmeze liniile corpului nostru. Este recomandat sa ai in vedere acest aspect, pentru a alege exact rochia potrivita, care sa iti puna trupul in valoare.

Forma de para

Rochiile elegante cu decolteu in V si rochiile scurte cu despicatura in zona genunchilor (de preferat tot in V) avantajeaza cel mai mult acest tip de silueta. Trebuie retinut faptul ca forma de para a corpului este caracterizata de dimensiuni mai mici in zona superioara a corpului (umeri – piept) si de dimensiuni mai ample in zona soldurilor.  Din acest motiv este necesara suplimentarea materialului in zona pieptului, precum in cazul rochiilor parte peste parte sau cu pliuri, care sa confere volum. Volanele nu ar trebui sa faca nici ele exceptie. In zona soldurilor este de preferat ca materialul sa urmeze linia corpului, fara prea multe pliuri care sa evidentieze zona.

Pentru a accesoriza o rochie eleganta pentru forma de para a corpului vei avea nevoie de coliere statement si de o curea subtire in talie, care sa evidentieze delicat rotunjimile. Pantofii cu toc inalt pot scoate in evidenta silueta, asa ca opteaza pentru stiletto sau pentru o pereche de pantofi cat mai feminini pentru rochiile adaptate tinutelor adaptate acestui tip de silueta.

Triunghi inversat

Daca ai o forma a corpului de acest tip poti opta pentru rochii scurte tip clopot, care sa evidentieze talia si sa aduca volum in partea inferioara a corpului. La nivel de accesorizare poti folosi o curea lata in talie, pentru sublinierea formelor si coliere lungi, in forma de V, cat mai simpliste.

Clepsidra

Forma de clepsidra permite aproape orice tip de rochie eleganta. Fie ca vorbim despre o rochie midi evazata sau de rochii tip sacou, de rochii asimetrice sau de rochii petrecute, fiecare dintre acestea se potrivesc perfect pe forma clepsidra, pentru ca aceasta este una dintre cele mai bine proportionate. Practic, o rochie cambrata evidentiaza cel mai bine silueta de acest tip si este chiar recomandat sa alegi aceste modele de rochii, insa este recomandat sa nu excluzi creativitatea vestimentara, care iti pot subinia frumusetea corpului.

Buget

Alegerea unei rochii elegante tine si de bugetul pe care il aloci in acest sens. Fireste insa, nu trebuie sa investesti sume colosale in acest sens pentru ca vei vedea ca exista modele de rochii din dantela elegante, rochii cu imprimeu sau rochii de lux la un pret cu adevarat accesibil. In acelasi timp trebuie sa ai grija ca bugetul sa nu fie nici prea mic, deoarece pretul unei rochii poate reflecta nivelul de calitate al acesteia.

Eveniment

Evenimentul la care participi iti va indica tipul rochiei necesar: rochii de zi, rochii de coktail, rochii casual sau rochii de seara.

Dantela si voalul sunt cele mai bune potrivite materiale pentru evenimentele rafinate si delicate – ele transmit un look elegant si sofisticat.  Pentru evenimentele care se desfasoara in locatii pretentioase, alege rochii de ocazie sofisticate, care sa iti puna în valoare silueta si care sa se ridice la inaltimea ocaziei.  Nu uita ca rochiile cu paiete sunt si ele o alegere potrivita, mai ales daca evenimentul iti impune o tinuta cu care sa iesi in evidenta. 

Iată cateva modele de rochii elegante, pe care le poti regasi si in colectiile noastre:

 

1. Rochii de seara lungi din tull si dantela

Daca urmeaza sa participi la un eveniment formal, cu dress code White sau Black Tie, atunci alege o rochie de seara lunga din dantela sau tull. Aceste rochii sunt cele mai elegante si deosebite si te vor face sa te simti eleganta si sigura pe tine, indiferent daca mergi la o nunta sau la un alt tip de eveniment.

2. Rochii de seara lungi, cu crapatura sexi pe picior

Indrazneste sa fii seducatoare cu o rochie de seara cu crapatura lunga pe picior! Aceasta este una dintre cele mai bune alegeri vestimentare, dar si unul dintre cele mai sexi moduri de a participa la un eveniment de gala.

3. Rochii de ocazie cu volane

Rochiile cu volane sunt in tendintele acestui an, asa ca de ce sa nu ai si tu o rochie in garderoba ta pentru evenimente? Detaliile florale sunt cele mai populare printre fashioniste in acest sezon, dar pentru o aparitie senzationala poti incerca si o rochie cu design geometric.

4. Rochia midi

Rochia midi este ideala daca iti doresti un plus de eleganta, fara a te imbraca in rochii lungi si elaborate. Perfecte pentru femeile care participa la evenimente formale, acest tip de rochie avantajeaza siluetele zvelte, cu picioare lungi si armonioase. Evita rochiile midi daca esti miniona, deoarece lungimea fustei s-ar putea sa nu te avantajeze. Sau, daca esti miniona, alege o pereche de tocuri foarte inalte, pentru a-ti ”alungi” picioarele si foloseste un cordon in talie pentru a atrage atentia asupra acestei zone.

5. Rochia de tip sirena

Daca evenimentul va fi unul pretentios, intr-o locatie de lux, cu multi invitati, atunci poti sa alegi o rochie de ocazie sofisticata, asimetrica, in culori tari si solide sau poți opta pentru o rochie de tip sirena, perfect mulata pe corp, din voal sau tulle.

 

6. Rochii de ocazie (nasa, cocktail)

Daca ai nevoie de o rochie de nunta, este important sa definim rolul tau si tipul evenimentului. Daca esti in cautarea unei rochii cununie, atunci poti opta pentru o rochie cu maneci lungi, din materiale lejere, precum triplu voal sau bumbac organic.

 

Daca ai nevoie de o rochie de nasa, cel mai bine se vor potrivi modelele de rochii mulate sau cele clos. De asemenea, poti opta pentru rochii cu paiete, deoarece acestea te vor evidentia in cadrul evenimentului. Acelasi lucru se intampla si daca vrei o rochie de banchet, pentru ca poti alege rochii de vara, cu maneci bufante sau cu maneci scurte, sau rochii baby doll, perfecte pentru specificul evenimentului.

 

Rochii elegante in functie de sezon

Este important ca atunci cand alegi rochia potrivita pentru tine sa ai in vedere si sezonul in care vrei sa o porti. Poarta o rochie cu imprimeu floral primavara si rochii tricotate toamna, alaturi de paltoane de dama in nuante de galbe mustar sau caramiziu.

Alege dantela pentru rochii de vara, voalul sau matasea. Pentru iarna alege tafta sau catifea, pentru ca aceste materiale sunt cele mai elegante, dar si cele mai potrivite pentru sezonul rece. Poti gasi o multitudine de rochii fabricate in Romania, din materiale de calitate, care sa te ajute sa te simti excelent si care sa te transforme intr-o aparitie seducatoare si senzuala in orice moment. Tot ce trebuie sa faci este sa ai in vedere preferintele tale in materii de rochii, dar si tendintele moderne, pentru a te asigura ca rochiile pe care le porti sunt o alegere potrivita.

 

Cum sa accesorizezi o rochie eleganta

Rochiile elegante necesita o atenție sporita in ceea ce priveste accesorizarea, deoarece folosirea unor accesorii nepotrivite poate stirbi din rafinamentul tinutei.De aceea este indicat sa alegi accesoriile in functie de tipul rochiei, iar regula de aur este sa creezi un echilibru. Daca rochia este foarte incarcata, atunci este recomandat sa optezi pentru accesorii cat mai simpliste, iar daca rochia in sine este comuna o vei putea pune in valoare cu ajutorul unor coliere statement, cu bratari, centuri sau posete cat mai potrivite ca dimensiune si cromatica.

 

Nu uita ca accesoriile pot schimba aspectul unei tinute, asa ca ia in calcul stilul, culoarea si materialul rochiei, tipul si evenimentele la care participi.  O rochie eleganta nu trebuie sa lipseasca din garderoba niciunei doamne sau domnisoare, asa ca alege din magazinul nostru articolul vestimentar potrivit, in functie de acest ghid. In acest fel iti vei alege rochia potrivita, vei fi la curent cu tendintele in moda si iti vei intregi garderoba astfel incat sa poti fi centrul atentiei indiferent de evenimentul la care participi.

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos