Ținute de munte pentru iarnă: un stil fabulos, chiar și în vârf de munte!

Ținute de munte pentru iarnă: un stil fabulos, chiar și în vârf de munte!

Tinute de munte pentru iarna un stil fabulos, chiar si in varf de munte!.jpg

 

Cine zice că pe munte nu poți, sau nu trebuie, să arăți spectaculos? Fiecare femeie are un stil vestimentar propriu, pe care trebuie să îl ia cu ea oriunde ar merge, deci inclusiv în inima munților, pentru că o definește. Totuși, înălțimea mare, frigul și nevoia de confort îți vor impune câteva limite. Vestea bună este că poți învăța rapid și ușor cum să faci slalom printre ele, ce să pui în bagaj și cum să arăți fabulos în fiecare zi, chiar dacă temperaturile sunt cu minus, astfel încât vacanța ta să fie una de vis. 

 Cuprins:

1. Ținute de munte pentru iarnă

1.1. Ținute de munte: bagajul pentru o vacanță la munte iarna

1.2. Ținuta de munte și straturile ce îți vor ține de cald

2. Ținuta de mers la munte iarna, perfectă în sezonul rece

2.1. Outfit pe munte, iarna: cum să te îmbraci la munte

2.2. Ținute pentru munte iarna, perfecte pentru o petrecere la altitudine mare

3. Ținute de munte pentru iarnă: rolul accesoriilor

 

 

 

 

 

1. Ținute de munte pentru iarnă

1. Tinute de munte pentru iarna - caciula neagra, palton rosu, sal in carouri, sta in zapada.jpg

1. Tinute de munte pentru iarna - mama pe sania tinuta de copil.jpg1. Tinute de munte pentru iarna - trening alb, gluga pe cap.jpg1. Tinute de munte pentru iarna - caciula neagra, palton rosu, sal in carouri, sta in zapada.jpg

Muntele e spectaculos oricând, dar cu atât mai mult iarna, când e acoperit de zăpadă și frumusețea priveliștii îți taie respirația. În acest context, nici ținuta de munte nu poate fi mai prejos. 

 

Temperaturile scăzute îți pot pune în pericol sănătatea, dacă nu te echipezi corespunzător, iar asta poate părea complicat la prima vedere, așa că ți-am pregătit toată informația de care ai nevoie pentru a te bucura din plin de o superbă vacanță la munte, arătând impecabil și fără să îți asumi riscuri inutile.


1.1. Ținute de munte: bagajul pentru o vacanță la munte iarna

1.1. Tinute de munte bagajul pentru o vacanta la munte iarna - 3 femei cu caciuli in zapada.jpg1.1. Tinute de munte bagajul pentru o vacanta la munte iarna - femeie cu palton verde, tine un bulgare in mana si zambeste.jpg1.1. Tinute de munte bagajul pentru o vacanta la munte iarna - femeie cu spatele, caciula rosie , maini intinse, palton bej.jpg1.1. Tinute de munte bagajul pentru o vacanta la munte iarna -trening rosu.jpg

 

- Dacă ai ales destinația pentru vacanța la munte din sezonul rece, urmează problema bagajului: ce să iei, câte să iei și, mai ales, cum să le faci să încapă toate într-o valiză și nu în trei?

Ținutele pentru munte nu sunt neapărat cu mult diferite de cele obișnuite, dar ai nevoie de unele articole specifice și obligatoriu de mai multe straturi, pentru a nu îndura frigul. 

- Cel mai simplu mod de a face bagajul și de a te asigura că nu ai uitat nimic e să le abordezi progresiv. În primul rând, lenjeria intimă: alege cu grijă materialele textile din care e confecționată, pentru că unele mențin mai bine căldura, cum sunt cele sintetice (poliester, nailon, polipropilena), iar altele mai puțin. Bumbacul e un material excepțional, dar reține prea bine apa pentru a fi ideal pe timp de iarnă.

- În al doilea rând, ai nevoie de malete sau helănci, eventual tricouri sau maiouri de purtat pe dedesubt, precum și de colanți sau ciorapi groși. Odată alese acestea, îți mai rămân pantalonii, hanoracele și, eventual, rochiile sau fustele.

De asemenea, nu uita de echipamentul de schi, dacă intenționezi să faci asta. Ultimul pas este să adaugi cât mai multe perechi de șosete groase și să iei, pe deasupra, o geacă de iarnă de damă sau un palton căptușit și ești gata de drum.  

 

1.2. Ținuta de munte și straturile ce îți vor ține de cald

1.2. Tinuta de munte si straturile ce itii vor tine de cald - salopeta neagra si ochelari de ski.jpg1.2. Tinuta de munte si straturile ce itii vor tine de cald - trening bej, in fata unui perete galben.jpg1.2. Tinuta de munte si straturile ce itii vor tine de cald -geaca bej, scurta, cu gluga, jeans.jpg1.2. Tinuta de munte si straturile ce itii vor tine de cald - geaca fuchsia dubla, pantaloni negri.jpg1.2. Tinuta de munte si straturile ce itii vor tine de cald -palton gri cu blanita alba la maneci, sal bleu, zambeste intr-o parte.jpg

Contrar unor idei false, hainele nu dau căldură. Ceea ce fac ele, în schimb, este să mențină căldura pe care o emană corpul și să nu permită schimbul, de altfel normal, cu mediul extern. Din acest motiv, mai multe straturi de haine te vor ajuta mai mult să nu simți frigul. 

 

Dar cum te îmbraci la munte, în mai multe straturi, fără să arăți ca un bulgăre de zăpadă pe cale să se rostogolească?

 

E normal să crești puțin în dimensiuni când tot adaugi haine, însă o poți face cu stil, păstrându-ți aspectul fabulos. Ai nevoie doar de câteva reguli. Iată care sunt acestea:

 

2. Ținuta de mers la munte iarna, perfectă în sezonul rece

2. Tinuta de mers la munte iarna, perfecta in sezonul rece - pulover nude, cu guler blana, jeans, ghete maro.jpg2. Tinuta de mers la munte iarna, perfecta in sezonul rece - femeie cu spatele, poncho cu dungi, priveste muntele.jpg2. Tinuta de mers la munte iarna, perfecta in sezonul rece - pantaloni fucsua, bluza si bocanci negre.jpg

Dacă ai elementele de bază, îți va fi ușor să construiești un outfit de munte călduros și frumos, așa că prima întrebare la care ar trebui să-ți răspunzi este „Ce ți-ai propus să faci?”. Dacă ai închiriat o cabană și vrei să stai în interior, admirând peisajele de la fereastră, e mai simplu, pentru că nu ai nevoie de ceva anume. 

 

Pe de altă parte, în situația în care ai plecat cu gândul să schiezi toată ziua, asta implică și un echipament special, deci va trebui să te pregătești în consecință. 

2.1. Outfit pe munte, iarna: cum să te îmbraci la munte

2.1. Outfit pe munte, iarna cum sa te imbraci la munte - geaca neagra, lunga, de fas.jpg2.1. Outfit pe munte, iarna cum sa te imbraci la munte - geaca fucsia de ski, ochelari de ski, caciuna cu canaf.jpg2.1. Outfit pe munte, iarna cum sa te imbraci la munte - pantaloni negri, geaca neagra cu gluga, in fata unui gardut de lemn.jpg2.1. Outfit pe munte, iarna cum sa te imbraci la munte - jeans cu dungi albe laterale si geaca asortata.jpg

 

Ești gata de plecare și încă nu ți-a venit inspirația? Iată 4 ținute de munte cu care nu ai cum să dai greș:

 

Dacă vrei un look elegant, iată o combinație care e și proaspătă, și feminină. Muntele e un loc ideal pentru a purta bluze pe gât, pentru că îți țin bine de cald. Dacă vrei să faci senzație, optează pentru pantaloni în nuanțe neutre și o maletă cu model deosebit sau o textură inedită. Dimensiunile gecii matlasate pot fi temperate de o curea, care va pune în evidență nu doar talia, ci și imprimeurile maletei. Poți purta și o geantă elegantă, eventual cu bretea lanț, pentru un plus de rafinament. 

E un look chic, care arată excepțional în culori neutre sau pastelate. Nefiind un outfit de munte clasic, culorile puternice, vibrante, ar fi prea mult. În schimb, un trening de damă bej, lila ori alb, cu un palton negru, lung, și o pereche de cizme de lac nude vor arăta mult mai bine decât te aștepți. 

Evident că poți înlocui jacheta lungă cu o geacă groasă și scurtă, întrucât combinația între sport și elegant s-ar putea să nu fie pe gustul tău și e în regulă dacă așa stau lucrurile.

Nu purta blugi skinny la un astfel de look, ci mai bine alege dintre modelele de blugi de damă evazați sau mom jeans și vei obține o ținută de munte pentru iarnă în stil vintage. Ce părere ai de o geacă matlasată roșie? Sigur vei atrage toate privirile cu un asemenea outfit. 

Dacă știi să alegi materialele corespunzătoare, nu îți va fi frig cu fustă pe munte, așa că o poți purta cu încredere. 

 

Iar dacă îți plac vestele de damă, acum e ocazia perfectă pentru a le încerca și pe cele matlasate. Nefiind cele mai comune articole vestimentare, vei ieși, de asemenea, în evidență. 

 

Amintește-ți mereu că aceste ținute de munte pentru iarnă sunt perfecte în afara pârtiei. Pentru a practica diferitele sporturi disponibile, echipează-te corespunzător, pentru a fi în siguranță.

2.2. Ținute pentru munte iarna, perfecte pentru o petrecere la altitudine mare

2.2. Tinute pentru munte iarna, perfecte pentru o petrecere la altitudine mare - 2 femei vorbesc, una are fusta in carouri, sal gri si fes gri inchis.jpg2.2. Tinute pentru munte iarna, perfecte pentru o petrecere la altitudine mare - cojoc alb scurt, cu model text imprimat.jpg2.2. Tinute pentru munte iarna, perfecte pentru o petrecere la altitudine mare -  vesta lila lunga, din fas.jpg

 

Iarna, pe munte, mergi ca să te deconectezi de la rutina zilnică, să practici sporturile preferate, să respiri un aer mai curat, dar și ca să te simți bine. Petrecerile organizate la altitudine maximă pot fi absolut memorabile, dar poate fi mai dificil să te pregătești pentru ele. 

Cu toate că spațiile în care se organizează petrecerile pe munte sunt, de regulă, bine încălzite, deci nu prea ai nevoie de niște haine anume, ar fi bine dacă ai folosi ocazia pentru a te îmbrăca cu altceva decât în mod obișnuit. Ce înseamnă asta?

 

- Dacă ai o petrecere cu ștaif, atunci rochiile de seară și tocurile înalte sunt singura opțiune adecvată, iar pentru că în interior e destul de cald, nu ai nevoie de precizări suplimentare. Cu siguranță ești deja o expertă în lookuri elegante și rafinate.

3. Ținute de munte pentru iarnă: rolul accesoriilor

3. Tinute de munte pentru iarna rolul accesoriilor - pulover de catifea bej, cu guler, pantaloni si ghete negre.jpg3. Tinute de munte pentru iarna rolul accesoriilor - bentita gri, manusi gri, sal galben mare, printre copaci.jpg3. Tinute de munte pentru iarna rolul accesoriilor - cu caiula neagra si limba scoasa, pe drum inzapezit.jpg3. Tinute de munte pentru iarna rolul accesoriilor - in palton maro, isi pune a doua manusa.jpg

Pe munte, accesoriile mai importante nu vor fi cerceii și inelele, ci fularele, căciulile și mănușile, pe care le poți purta în diverse forme și modele. Aerul rece și uscat nu e deloc prietenos cu pielea ta, așa că e important să îi acorzi și mai multă atenție decât în mod obișnuit. 

Iată, în final, cum îți faci o ținută de munte cu un număr adecvat de accesorii: nici prea multe, nici prea puține.

 

  Fularul îți protejează gâtul și nu ar trebui să îți lipsească dacă ai optat pentru bluze, hanorace sau alte articole vestimentare decoltate, care ți-l lasă expus. În schimb, dacă ai ales o maletă pe gât, un costum de ski sau o geacă care te acoperă până sus, poți sări peste fular, ca să nu fii prea înfofolită și să te miști cu dificultate.

Pălăriile sau căciulile nu ar trebui să lipsească. Ai putea spune că te bazezi pe gluga gecii sau hanoracului, dar dacă vântul e puternic, slabe șanse să fii bine protejată. Un fes de lână va izola mult mai bine căldura corpului și frigul va fi ținut la distanță. Dacă e un frig cumplit, ia în calcul și masca de schi, pentru a-ți proteja cât mai bine fața și urechile. 

Mănușile. Chiar dacă ai buzunare, mănușile aduc un plus de protecție în fața gerului, iar dacă ai pielea mai sensibilă, înțelegi cât de mult contează.

Sub căciuli și mănuși, e mai greu să se vadă cerceii sau inelele.

Astfel de accesorii, precum și lănțișoarele, sunt adecvate pentru interior și le poți purta fără probleme acolo, ca oriunde altundeva în afara muntelui. 

Nu în ultimul rând, despre ochelarii de schi nu poți zice că sunt „prea mult” dacă te aventurezi într-o drumeție printre nămeți, dar îi poți purta și în alte circumstanțe, pentru că te protejează foarte bine de viscol.  

 

    3. Tinute de munte pentru iarna rolul accesoriilor final - trening bleu.jpg3. Tinute de munte pentru iarna rolul accesoriilor final - trening negru, gluga pe cap, in fata unei masini negre.jpg

    Acum ai toate informațiile necesare pentru a arăta fabulos în vacanța de iarnă. Profită de faptul că ești pe munte și poartă alte haine decât în mod obișnuit: e important să mai diversifici și experimentezi, măcar din când în când, pentru că nici nu știi când vei descoperi ceva nou, exact pe gustul tău. Nu mai sta pe gânduri! Alege cum te îmbraci când pleci la munte, fă-ți bagajul și bucură-te de adrenalina sporturilor de iarnă până nu se termină zăpada! 

    Surse foto: foggi.ro, pexels.com

    Ultimele stiri

    Descarca fotografia
      Produsul a fost adaugat in cos