Stilurile vestimentare la femei: Ghidul complet care te va ajuta să înțelegi ce tip de stil vestimentar ți se potrivește!

Stilurile vestimentare la femei:

Ghidul complet care te va ajuta să înțelegi ce tip de stil vestimentar ți se potrivește!

stiluri vestimentare femei, foggi.ro

Cernica Ramona 14/09/2022

Moda a îmbrățișat foarte multe schimbări, odată cu evoluția omenirii și a istoriei. De aceea, din toate timpurile, femeile au încercat să fie în pas cu moda, pentru a se simți încrezătoare și carismatice. Și, pentru că fiecare perioadă a venit cu amprenta sa, acest lucru se poate regăsi și în stilurile vestimentare. Această diversitate a stilurilor vestimentare este o adevărată încântare pentru o femeie, deoarece are posibilitatea de a-și alege tipul vestimentar în care se regăsește și se simte cel mai bine! 

 

Știm cât de important este și pentru tine să te simți foarte bine în ceea ce porți, să strălucești și să emani stil și eleganță. Prin urmare, în acest articol, îți vom oferi informații prețioase despre stilurile vestimentare, cele mai populare și apreciate tipuri de stil vestimentar, un ghid complet de clasificare a stilurilor vestimentare. De asemenea, vei afla și vei înțelege mai bine în ce stil vestimentar te încadrezi și ți se potrivește conform obiceiurilor și preferințelor tale. Și mai avem încă o surpriză pentru tine, și anume, îți vom oferi câteva idei de ținute îndrăznețe și deosebite care te vor face să strălucești și să arăți superb oricând și oriunde!

1. Stilul vestimentar - Definiția stilului vestimentar la femei 

Cea mai bună definiție a stilului vestimentar ești chiar tu. Tu îți definești propriul stil, prin modul în care îți desfășori activitățile de zi cu zi, felul în care te exprimi, arăți și alegi să fii.

Pe de altă parte, stilul este elementul primordial care vorbește despre tine, încă de la prima vedere. Conform studiilor de specialitate, stilul îți definește personalitatea și contribuie la creșterea încrederii în propria persoană. Așadar, pe lângă alegerea hainelor favorite și atractive pentru tine, modul în care te simți este cel mai important. În plus, un stil vestimentar care te reprezintă cu adevărat, te va evidenția mult mai mult și îți va contura mai bine personalitatea. 

 

Pentru că există atât de multe modele de haine foarte interesante, de multe ori poate fi mai dificil să alegi exact ce ți se potrivește de minune. Și pentru că moda se schimbă frecvent, la fel îți poți schimba și tu gusturile, conform schimbărilor ce au loc în viața ta. Așa că, acordă atenție modului care simți că te exprimă cel mai bine la fiecare moment din viața ta, pentru a face cele mai corecte și potrivite alegeri pentru stilul tău vestimentar!

 

Cu alte cuvinte, pe lângă stilurile vestimentare consacrate de-a lungul istoriei, despre care vom vorbi în continuarea articolului, stilul vestimentar este caracterizat prin modul în care te exprimi prin alegerile tale stilistice, pornind de la îmbrăcăminte, accesorii, tunsoare, până la felul în care alegi să le combini pentru a-ți crea cele mai interesante și reprezentative ținute potrivite fiecărui moment.

Stiluri vestimentare femei, foggi.ro

2. Ghid complet de clasificare a stilurilor vestimentare - Detalii despre cele mai populare și apreciate stiluri vestimentare de către femei

Modul în care ne alegem piesele vestimentare, cât și felul în care le purtăm și combinăm, reflectă trăsături ale personalității noastre. De aceea, te înțelegem cât de important este pentru tine să alegi cea mai potrivită îmbrăcăminte de damă de la Foggi.ro care, să te reprezinte în totalitate și care să-ți reflecte latura îndrăzneață și atractivă!

Pentru a înțelege mai bine stilurile vestimentare, îți vom prezenta un ghid complet de clasificare a stilurilor vestimentare și multe alte detalii despre cele mai populare și apreciate tipuri de stil vestimentar de către femei.

În continuare, vei descoperi ghidul complet cu mini definiții pentru clasificarea stilurilor vestimentare, ce va oferi lecții de stil și de bun gust. Acesta îți va fi de folos, pentru ca tu să-ți poți identifica stilul care te reprezintă cel mai bine și, prin urmare, să faci cele mai inspirate alegeri pentru tine și garderoba ta.

Stiluri vestimentare femei, anii 80, pantaloni piele ecologica, foggi.ro

Stil vestimentar anii 80, femeie, pantaloni piele ecologica 2, foggi.ro

Stil vestimentar anii 80, geaca scurta, femeie, foggi.ro

-> Stilulul vestimentar din anii ‘80

Moda anilor ‘80 a fost plină de culoare, dimensiune și unicitate. Se poate spune că tendințele de modă din acea perioadă erau unisex, iar femeile purtau cu încredere pantaloni de damă, de preferat din piele sau piele ecologică, inspirați din moda masculină, adidași și geci de damă sau diverse jachete sau veste. De asemenea, în acea perioadă erau în vogă cămășile pentru femei cu imprimeuri colorate, îndrăznețe și vibrante. Totul era despre încredere, fiind un tip vestimentar revoluționar și unic. Îl poți alege cu încredere, dacă simți că acest stil vestimentar vorbește despre tine și felul tău de a fi! Stilul disco al anilor 80 este o adevărată inspirație și pentru moda actuală.

Salopeta, Stil vestimentar anii 90, femeie, foggi.ro

-> Stilul vestimentar boem


Stilul vestimentar boem sau boho, așa cum mai este cunoscut, este inspirat din stilul de viață al hipioților, marcat de spiritul liber și diferit din anii 1960 și 1970. Stilul vestimentar boem sau boho se caracterizează prin purtarea rochiilor lungi, fustelor suprapuse, bluzelor cu accente etnice, accesorizate cu bijuterii din lemn, sandale, genți cu franjuri sau pietre prețioase. Așadar, stilul boem este reprezentat de lejeritate, creativitate și culoare. Am putea spune că piesele vestimentare de inspirație boemă pot fi purtate în zilele călduroase de vară sau la un festival de muzică.

Rochie boema, stil boem, femeie, foggi.ro

Stil vestimentar boem, rochie lunga, femeie2, foggi.ro

-> Stilul vestimentar clasic

Stilul vestimentar clasic este reprezentat de piesele clasice care nu se vor demoda niciodată. De exemplu, o bluză de damă de foarte bună calitate, din material de catifea sau mătase, se poate numi o piesă vestimentară clasică. În combinație cu o fustă simplă, tip creion, vei obține un stil vestimentar clasic, de foarte bun gust. Aici putem include și rochiile office, ideale pentru o femeie de afaceri ce preferă stilul vestimentar clasic.

Stil vestimentar clasic, bluza catifea, femeie, foggi.ro

Stil clasic, rochie office, femeie, foggi.ro

-> Stilul vestimentar elegant

Stilul vestimentar elegant îi va conferi unei femei, de fiecare dată când îl adoptă, foarte multă clasă și stil. De asemenea, dacă vei opta pentru purtarea pieselor precum rochiile elegante sau rochiile de seară, pălăriile, pantofii cu toc înalt, o mini geantă strălucitoare, cât și acessorii din aur, perle sau pietre prețioase, vei părea o femeie rafinată și sofisticată. În plus, hainele de la Foggi te ajută să fii elegantă în orice moment special la care participi.

Rochie de dama eleganta, stiluri vestimentare, femeie2, foggi.ro

Rochie eleganta femei, foggi.ro

-> Stilul vestimentar feminin

Stilul vestimentar feminin este adesea asociat cu purtarea unor rochii de damă diafane, colorate, cu imprimeu floral de cele mai multe ori, dar și cu frumusețea și sensibilitatea. Așadar, descoperă-ți latura feminină din tine și evidențiaz-o cu ajutorul unor piese vestimentare deosebite!

Rochie eleganta, femeie, stiluri vestimentare, elegant, foggi.ro

-> Stilul vestimentar vintage

Stilul vestimentar vintage se evidențiază prin accentele sale atemporale, prin articolele prețioase și de valoare, de inspirație din înalta societate din trecut. De regulă, dacă ai piese cu o vechime de peste 20 de ani, le poți asocia cu stilul vestimentar vintage. Îți vor oferi un suflu aparte și te vor evidenția oriunde vei alege să le porți. Prin urmare, la următorul eveniment special poți purta o rochie de ocazie inspirată din tipul de stil vestimentar vintage.

Stil vestimentar vintage, rochie de ocazie, femeie, foggi.ro

-> Stilul vestimentar romantic

Tipul de stil vestimentar romantic este ideal pentru o femeie visătoare, ce pune accent pe latura artistică a vieții. Pentru plimbările favorite prin parc, o rochie de zi din mătase sau dantelă, cu un imprimeu simplu, va fi ideală pentru stilul vestimentar romantic. Accesorii precum agrafele cu flori și pălăriile cu boruri mari vor completa perfect ținuta romantică.

Stil vestimentar romantic, rochie dantela, femeie, foggi.ro

-> Stilul vestimentar sport

Tipul de stil vestimentar sport este din ce în ce mai la modă. Deorece poți combina stilul de viață sănătos, cu cel confortabil din punct de vedere al articolelor vestimentare, cum ar fi treningurile pentru femei, vei putea obține o alternativă perfectă de stil vestimentar. Așadar, află cum să fii la modă într-un trening de damă și adoptă cu încredere acest stil vestimentar, dacă simți că te reprezinta!

Trening dama lejer, stil vestimentar sport, foggi.ro

Trening dama, stil sport, foggi.ro

-> Stilul vestimentar casual

Stilul vestimentar casual este alegerea multor femei, deoarece este un stil foarte lejer, simplu și eficient. Pentru acele zile în care ești foarte grăbită, va fi o alternativă ideală să îl adopți, deoarece îți va asigura confortul de care vei avea nevoie. În plus, pentru o ieșire cu prietenele sau o plimbare de zi, o rochie casual va fi alegerea perfectă.

Rochie dama casual, stil vestimentar casual, foggi.ro

Rochie de dama, stil camasa, casual, foggi.ro

Rochie de dama casual, foggi.ro

3. Cum știi în ce stil vestimentar te încadrezi? Idei care te vor face să strălucești oricând și oriunde!

Conform mini ghidului în care ți-am prezentat cele mai îndrăgite și tipuri de stiluri vestimentare de către femei, ai putut remarca trăsăturile principale ale fiecăruia. 

 

Așa că, noi îți recomandăm să ții cont de următoarele detalii și idei, pentru ca tu să știi mai clar în ce stil vestimentar te încadrezi în prezent:

 

  • Verifică și sortează articolele vestimentare disponibile în dulapul tău;

  • După ce ai verificat și ai sortat toate piesele vestimentare, alege ce mai porți și ce nu mai porți;

  • După ce ai făcut aceste alegeri, strânge lucrurile pe care nu le mai porți pentru a le duce la reciclat sau, de ce nu, pentru a le vinde pe diverse magazine de vânzare online;

  • Acum că ai păstrat doar ceea ce îți mai place să porți și simți că te reprezintă în prezent, îți va fi mai ușor să înțelegi în ce tip vestimentar se încadrează;

  • Conform acestui tip de stil vestimentar în care te încadrezi acum, continuă să îți achiziționezi și alte articole, pentru a te simți în pielea ta pe deplin!



Așadar, acești pași te vor ajuta și mai mult să înțelegi în ce tip de stil vestimentar te încadrezi. De asemenea, în combinație cu personalitatea ta, a acțiunilor și alegerilor de zi cu zi, vei radia în totalitate! Ține cont și de aceste idei și recomandări, pentru a-ți putea defini complet stilul și pentru ca tu să strălucești oricând și oriunde vei merge!




În concluzie, așa cum am precizat și la începutul articolului, stilul vestimentar este despre personalitatea fiecărei femei în parte. Fie că te regăsești în stilul vestimentar elegant, clasic, casual, romantic, vintage, sport sau că te inspiri din moda anilor ‘80 sau ‘90, important este să te simți încrezătoare, frumoasă și radiantă. Toate stilurile vestimentare au câte o poveste de spus despre fiecare femeie. Prin urmare, orice tip de stil vestimentar simți că te reprezintă, fii convinsă că este unul special și de bun gust! Alege să te simți minunat în pielea ta, pentru că acest lucru este tot ceea ce contează cu adevărat! Tu în ce tip de stil vestimentar te regăsești cel mai bine?

 

Sursa foto: Pexels.com, Unplash.com, Foggi.ro

 

Ultimele stiri

Descarca fotografia
  Produsul a fost adaugat in cos